Artikel top billede

International antipirat-aftale forhandles i smug

Internetovervågning, omvendt bevisførelse og direkte angreb på fildelere. Det er bare noget af det, som lige nu er del af hemmelige forhandlinger på internationalt plan.

En international handelsaftale, som blev søsat tilbage i oktober 2007, er i fuld gang med at blive formuleret af handelsrepræsentanter fra blandt andet EU, USA, Canada, Schweiz og Japan.

Målet er at komme kopivarer og piratkopiering til livs med markant skrappere regler.

Det kan komme til at betyde, at almen retspraksis sættes ud af spillet, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Og aftalen, som går under navnet Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA), foregår ifølge Europa-kommissionen helt separat fra de eksisterende handelsorganisationer, som WTO, G8 og WIPO.

I slutningen af sidste uge mødtes parternes i Washington D.C., viser et lækket brev til ACTA forhandlerne fra "interesserede erhvervsgrupper, som opererer i ACTA lande."

Internetudbydere som håndhævere

Aftalen kan, hvis det står til musikindustrien, komme til at betyde, at internetudbydere skal overvåge trafikken på internettet, og skride ind hvis der forekommer brud på ophavsret. Det skal foregå med filtre, som sørger for at opfange ulovligt materiale.

"Internetudbydere skal være klar til at gribe ind overfor brud på ophavsretten. Det inkluderer filtrering af ulovligt materiale," skriver Record Industri Association of America (RIAA) i et dokument til ACTA.

Samtidig skal personer, som tidligere er blevet taget for fildeling, formenes adgang til internettet. Vælger internetudbyderne ikke at gøre dette, skal de kunne straffes, mener RIAA.

Ideen har tildligere været fremført i Storbritanien og Frankrig.

Til kamp mod pirater

Hjemmesider som samler og indekserer links til eksempelvis torrent-filer, skal kunne retsforfølges. Deeplinking og generel formidling af ulovligt materiale skal straffes hårdt.

Aftalen forhandles mellem handelsrepræsentanterne fra de deltagende nationer, og fordi der er tale om en international aftale, foregår det hele bag lukkede døre. Præcis hvad aftalen indeholder, er derfor endnu uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.