International antipirat-aftale forhandles i smug

Internetovervågning, omvendt bevisførelse og direkte angreb på fildelere. Det er bare noget af det, som lige nu er del af hemmelige forhandlinger på internationalt plan.

En international handelsaftale, som blev søsat tilbage i oktober 2007, er i fuld gang med at blive formuleret af handelsrepræsentanter fra blandt andet EU, USA, Canada, Schweiz og Japan.

Målet er at komme kopivarer og piratkopiering til livs med markant skrappere regler.

Det kan komme til at betyde, at almen retspraksis sættes ud af spillet, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Og aftalen, som går under navnet Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA), foregår ifølge Europa-kommissionen helt separat fra de eksisterende handelsorganisationer, som WTO, G8 og WIPO.

I slutningen af sidste uge mødtes parternes i Washington D.C., viser et lækket brev til ACTA forhandlerne fra "interesserede erhvervsgrupper, som opererer i ACTA lande."

Internetudbydere som håndhævere
Aftalen kan, hvis det står til musikindustrien, komme til at betyde, at internetudbydere skal overvåge trafikken på internettet, og skride ind hvis der forekommer brud på ophavsret. Det skal foregå med filtre, som sørger for at opfange ulovligt materiale.

"Internetudbydere skal være klar til at gribe ind overfor brud på ophavsretten. Det inkluderer filtrering af ulovligt materiale," skriver Record Industri Association of America (RIAA) i et dokument til ACTA.

Samtidig skal personer, som tidligere er blevet taget for fildeling, formenes adgang til internettet. Vælger internetudbyderne ikke at gøre dette, skal de kunne straffes, mener RIAA.

Ideen har tildligere været fremført i Storbritanien og Frankrig.

Til kamp mod pirater
Hjemmesider som samler og indekserer links til eksempelvis torrent-filer, skal kunne retsforfølges. Deeplinking og generel formidling af ulovligt materiale skal straffes hårdt.

Aftalen forhandles mellem handelsrepræsentanterne fra de deltagende nationer, og fordi der er tale om en international aftale, foregår det hele bag lukkede døre. Præcis hvad aftalen indeholder, er derfor endnu uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.