Artikel top billede

(Foto: Tegning: Lene Sekjær)

Dell vil registrere "cloud computing" som varemærke

Dell har set sig lun på "cloud computing", og nu vil pc-giganten eje retten til det begreb, der kommer til at præge it-industrien i de kommende år.

Computerworld News Service: Dell forsøger at vinde retten til den betegnelse, der kan komme til at definere den informationsteknologiske infrastruktur i de næste mange år.

Virksomheden ansøger ifølge et dokument fra det amerikanske patentkontor om at varemærkeregistrere betegnelsen "cloud computing,"

Ansøgningen har nået den såkaldte "notice of allowance"-fase, hvor en virksomhed modtager "en skreven meddelelse fra patentkontoret om, at en specifik sag har overlevet klageperioden … og følgelig er blevet godkendt til registrering."

Klageperioden giver andre parter mulighed for at fremsætte indsigelser imod en ansøgning.

Det betyder dog ikke, at et varemærke endnu er blevet registreret.

"Modtagelsen af en meddelelse om godkendelse er blot endnu et skridt imod registrering," skriver U.S. Patent and Trademark Office på dets website.

I ansøgningen beskriver Dell cloud computing som "specialfremstilling af computerhardware til brug i datacentre og computermiljøer i mega-skala for andre."

Talsmænd fra Dell afviser at kommentere ansøgningen.

Populært begreb

Termen cloud computing, som er vundet frem inden for de seneste par år, betegner et computermiljø, hvor data og tjenester ligger i skalerbare datacentre, der kan tilgås over internettet.

Efterspørgslen af sådanne miljøer drives frem af væksten af teknologier som sociale netværk, streaming af medier og mobile enheder.

Gennem sit Cloud Computing Solutions-program tilbyder Dell allerede cloud computing-tjenester, inklusiv hardware og ydelser til samt design af datacentre.

Dell er dog langt fra alene i cloud computing-verdenen.

IBM samarbejder med universiteter om at udvikle hardware- og softwareværktøjer til administration af computermiljøer i stor skala. Hewlett-Packard, Intel, Yahoo og adskillige universiteter gik sammen i sidste uge om at promovere forskning og undervisning i cloud computing til data-intensive internetapplikationer.

Desuden har Microsoft og Apple for nyligt lanceret deres egne internetbaserede cloud computing-tjenester til lagring og tilgang af data kaldet henholdsvis Live Mesh og MobileMe.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere