Artikel top billede

IBM satser milliarder på cloud computing

IBM bruger milliarder på et nyt datacenter til cloud computing. Dermed intensiveres konkurrencen på området.

Computerworld News Service: IBM vil bruge godt 1,7 milliarder kroner (360 mio. USD) på et nyt cloud computing-datacenter.

Det er det seneste i en serie udspil fra IBM til at udvikle teknologi og infrastruktur til denne platform.

Offentliggørelsen fra IBM kommer, efter at Hewlett-Packard, Intel og Yahoo i sidste uge offentliggjorde, at selskaberne vil samle kræfterne om at forsyne universiteter med regnekraft for at fremme forskningen i cloud computing.

Alle disse offentliggørelser peger i samme retning: Disse leverandører ser et stort potentiale og stor profit i denne platform, men måske ser de ligeledes en årsag til bekymring.

Cloud computing handler om levering af tjenester, ikke om den underliggende teknologi, hvilket ellers er det, som disse virksomheder sælger.

Det er en platform, som kan trække mange nye tjenesteleverandører ind på dette marked - med en forretningsmodel som det, Amazon foretager sig med sin Elastic Compute Cloud (EC2).

IBM renoverer en eksisterende bygning i Research Triangle Park for at udbygge med 5574 kvadratmeter datacenterplads med edb-gulv (raised-floor. Bygningen vil stå færdig tidligt næste år. Prisen på de godt 1,7 milliarder kroner er ifølge IBM inklusiv konstruktion, teknologisk hardware og personaleudgifter.

11.000 arbejder med cloud computing

IBM har nu på verdensplan ni centre, der er dedikerede til cloud computing, og faciliteterne i North Carolina vil blive det største center.

Virksomheden har i forvejen omkring 11.000 ansatte på området men ville ikke afsløre, hvor mange der vil komme til at arbejde i de nye faciliteter i North Carolina.

IBM meddelte i fredags også, at virksomheden åbner et cloud computing-center i Tokyo til en pris på omkring 191 millioner kroner. Herudover samarbejder virksomheden med Google om nogle af de teknologiske udfordringer ved cloud computing.

Jay Subramonia, leder af afdelingen High Performance On Demand Solutions hos IBM, udtalte, at afdelingens faciliteter bruges til forskning, men også af forbrugere til at eksperimentere med denne platform, så de kan se, hvad de kan gøre for at gøre den interne drift mere cloud-agtig - i betydningen virtualiseret, automatiseret og dynamisk.

Indgangsvinklen for de store virksomheder til at arbejde med cloud-modellen har følge Subramonia været samarbejdssoftware, web 2.0-systemer og testmiljøer til softwareudvikling.

Ifølge Charles King, analytiker hos analysefirmaet Pund-IT, indtager IBM i modsætning til forskningsinitiativet fra HP, Yahoo og Intel en tidlig lederposition inden for kommerciel cloud-udvikling.

Cloud-systemer, som konstrueres af nogle af de større virksomheder, såsom Google og Yahoo, baserer sig på x86-arkitekturen. Men IBM vil inkludere et spektrum af systemer i sine datacentre, fra sin mainframe og ned af. King tror, at IBM vil "bruge alle værktøjer, de har til rådighed" med argumentet, at x86-miljøet ikke kan opfylde alle behov.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere