Fik regning på 24.000 for to dages mobilt bredbånd

Data i udlandet kan være en dyr affære. Det måtte en dansk tele-direktør sande, da han kom hjem til en regning på 23.694 kroner efter to dages messe i Tyskland.

23.694 kroner.

Sådan lød regningen fra teleselskabet 3, da direktør Flemming Carlsen fra telefirmaet Enaco vendte hjem efter to dage på it-messen Cebit i Tyskland i marts måned.

"Jeg troede, det var en fejl," forklarer Flemming Carlsen.

På messen arbejdede han som normalt på sin pc med data-kort og forventede derfor en "nogenlunde normal" regning.

På de to dage var der blevet hentet lidt over 300 megabyte data fordelt på to pc'er.

"Det er jo helt urimelige roamingpriser, og det gælder jo ikke kun for 3, men for alle teleselskaberne. Ingen af datakort-udbyderne fortæller om priserne på en gennemsigtig måde, der er let at forstå," siger Flemming Carlsen til Computerworld.

Himmelråbende dyrt
De høje roamings-priser på firmaets famøse tur til den tyske messe har sat en kronisk alarmklokke i sving hos Flemming Carlsen, når han krydser den danske grænse med sin bærbare pc under armen.

"Det er jo stadig himmelråbende dyrt at benytte det trådløse internet i udlandet. Derfor kigger vi en ekstra omgang på forbruget, men det hæmmer jo det daglige arbejde, som ikke flyder så frit," sukker han.

"Der er jo ingen fleksibilitet i et tage sin pc med internet-kort med til udlandet, medmindre man er villig til at betale en høj pris ved kasse et," siger Flemming Carlsen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.