Digitalisering skal udløse milliarder til borgerservice

Digitalisering og smartere regler skal hjælpe stat og kommuner med at finde fem milliarder kroner de næste år, mener finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Digitalisering og it skal spare det offentlige for milliarder i de kommende år, hvis virkeligheden skal leve op til de planer, som finansminister Lars Løkke Rasmussen (V)i dag præsenterede sammen med regeringens finanslovsforslag.

Et centralt element i regeringens planer er at flytte midler til borgernære serviceområder. It- og digitalisering er et af de redskaber som skal gøre det muligt.

Lars Løkke Rasmussen forklarer, at der er to dele af planen.

Regionerne skal stå for den ene del, og de fem regioner skal hente 250 millioner kroner om året i besparelser på indkøb og administration, blandt andet gennem it.

"Regionerne skal bruge den større indkøbskraft, de har fået," siger Lars Løkke Rasmussen, som også erkendte, at regeringen og staten kan bidrage til at gøre det offentliges arbejde mere smidigt.

Især de mange og komplicerede regler, som det offentlige skal forholde sig til, er en torn i øjet på ministeren.

"Vi skal have mod til at træde et skridt tilbage og se på de regler, der er, og om vi kan gøre det smartere," siger Lars Løkke Rasmussen.

Kommunerne og staten har givet hinanden håndslag på at finde fem milliarder kroner i besparelser på regelforenkling, digitalisering, afbureaukratisering og sygefravær.

"Vi kan gøre arbejde overflødigt ved at digitalisere nogle af de her ting," siger Lars Løkke Rasmussen, som tilføjer, at der er behov for at alle i den offentlige sektor prøver at finde forbedringer.

"Man bliver nødt til at spørge sig selv: Hvordan kan vi gøre det, vi gjorde i går, mere smart i morgen?" lyder opfordringen fra finansministeren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.