Opposition blæser til kamp mod høje roaming-priser

Flere politikere vil have videnskabsministeren til at kulegrave teleindustriens roamingpriser, som de finder urimelige. Telebranchen mener ikke, at der er noget at komme efter.

Socialdemokratiets forbrugerpolitiske ordfører Benny Engelbrecht vil have undersøgt, om de danske teleselskaber skummer fløden for kraftigt på deres roaming-priser, når man ringer til og fra udlandet.

Derfor har han stillet videnskabsminister Helge Sander (V) et såkaldt paragraf 20 spørgsmål, der skal belyse, hvorvidt mobilselskaberne går for vidt i deres prissætning samtidigt med, at flere og flere danskere udskifter deres fastnettelefoner med mobile enheder.

"Jeg har spurgt ministeren, om han vil iværksætte en kulegravning af mobil-området for at få belyst, om prissætningen er for høj og for uigennemskuelig på udlandstelefoni," forklarer Benny Engelbrecht.

Også Enhedslistens it-ordfører Per Clausen har reageret på Computerworlds artikler om høje roamingpriser, og stiller Helge Sander følgende spørgsmål:

"Mener ministeren, at det er rimeligt at danske forbrugere betaler roaming-afgifter for lokale samtaler i andre EU-lande, selv om disse samtaler ikke koster mobilselskaberne flere penge end andre lokale samtaler?"

"Vil ministeren arbejde for lavere priser på SMS og dataforbindelser for danskere, som er på midlertidigt ophold i et andet EU-land?"

Helge Sander har tidligere bekræftet over for Computerworld, at han vil kæmpe for at holde priserne nede på mobiltelefoni, SMS'er og datatrafik på tværs af de europæiske grænser.

Ikke noget at komme efter
Teleselskaberne trækker samtidigt på skuldrene og mener ikke, at der noget at komme efter i roaming-regi.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Opposition blæser til kamp mod høje roaming-priser
  2. Side 2
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.