Opposition blæser til kamp mod høje roaming-priser

Flere politikere vil have videnskabsministeren til at kulegrave teleindustriens roamingpriser, som de finder urimelige. Telebranchen mener ikke, at der er noget at komme efter.

Socialdemokratiets forbrugerpolitiske ordfører Benny Engelbrecht vil have undersøgt, om de danske teleselskaber skummer fløden for kraftigt på deres roaming-priser, når man ringer til og fra udlandet.

Derfor har han stillet videnskabsminister Helge Sander (V) et såkaldt paragraf 20 spørgsmål, der skal belyse, hvorvidt mobilselskaberne går for vidt i deres prissætning samtidigt med, at flere og flere danskere udskifter deres fastnettelefoner med mobile enheder.

"Jeg har spurgt ministeren, om han vil iværksætte en kulegravning af mobil-området for at få belyst, om prissætningen er for høj og for uigennemskuelig på udlandstelefoni," forklarer Benny Engelbrecht.

Også Enhedslistens it-ordfører Per Clausen har reageret på Computerworlds artikler om høje roamingpriser, og stiller Helge Sander følgende spørgsmål:

"Mener ministeren, at det er rimeligt at danske forbrugere betaler roaming-afgifter for lokale samtaler i andre EU-lande, selv om disse samtaler ikke koster mobilselskaberne flere penge end andre lokale samtaler?"

"Vil ministeren arbejde for lavere priser på SMS og dataforbindelser for danskere, som er på midlertidigt ophold i et andet EU-land?"

Helge Sander har tidligere bekræftet over for Computerworld, at han vil kæmpe for at holde priserne nede på mobiltelefoni, SMS'er og datatrafik på tværs af de europæiske grænser.

Ikke noget at komme efter
Teleselskaberne trækker samtidigt på skuldrene og mener ikke, at der noget at komme efter i roaming-regi.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Opposition blæser til kamp mod høje roaming-priser
  2. Side 2
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.