Undersøgelse: Microsoft sætter OpenOffice til vægs

En dansk brugerundersøgelse viser, at den gratis kontorpakke OpenOffice får baghjul af Microsoft Office, når det kommer til funktionalitet, brugervenlighed og samarbejdsmuligheder.

Du får bedre funktionalitet, brugervenlighed og samarbejdsfunktioner for pengene, når du vælger at investere tusindevis af kroner i Microsofts Office-pakke frem for det gratis alternativ OpenOffice.

Det er i hvert fald oplevelsen blandt de ansatte på Århus Sygehus, Center for Psykiatrisk Forskning og Psykiatrien i Århus.

Det er Jens Hørlück, lektor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, der har undersøgt oplevelsen af OpenOffice og Microsoft Office.

Og han er ikke overrasket over resultatet.

"Undersøgelsens resultat er udtryk for, at der er opstået en kultur, hvor computerbrugerne har vænnet sig til Microsoft Office. I dag tager alle brugere det for givet, at de kan sende og modtage filer i Microsofts standardformater," siger Jens Hørlück.

OpenOffice understøtter ganske vist Microsoft-formatet .doc, men ikke det nye docx-format. Desuden vil Microsoft først fra april begynde at understøtte OpenOffices formater.

Undersøgelsen er foretaget blandt i alt 188 ansatte, hvor af en stor del ikke er it-kyndige.

De medvirkende i undersøgelsen er blandt andet blevet spurgt om, hvor godt kontorprogrammerne understøtter deres arbejde, hvor lette programmerne er at lære, hvor forståeligt sproget er, og hvor let det er at udveksle dokumenter med personer uden for organisationen.

På alle de nævnte punkter opleves Microsoft Office bedre end OpenOffice.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.