Artikel top billede

Undersøgelse: Microsoft sætter OpenOffice til vægs

En dansk brugerundersøgelse viser, at den gratis kontorpakke OpenOffice får baghjul af Microsoft Office, når det kommer til funktionalitet, brugervenlighed og samarbejdsmuligheder.

Du får bedre funktionalitet, brugervenlighed og samarbejdsfunktioner for pengene, når du vælger at investere tusindevis af kroner i Microsofts Office-pakke frem for det gratis alternativ OpenOffice.

Det er i hvert fald oplevelsen blandt de ansatte på Århus Sygehus, Center for Psykiatrisk Forskning og Psykiatrien i Århus.

Det er Jens Hørlück, lektor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, der har undersøgt oplevelsen af OpenOffice og Microsoft Office.

Og han er ikke overrasket over resultatet.

"Undersøgelsens resultat er udtryk for, at der er opstået en kultur, hvor computerbrugerne har vænnet sig til Microsoft Office. I dag tager alle brugere det for givet, at de kan sende og modtage filer i Microsofts standardformater," siger Jens Hørlück.

OpenOffice understøtter ganske vist Microsoft-formatet .doc, men ikke det nye docx-format. Desuden vil Microsoft først fra april begynde at understøtte OpenOffices formater.

Undersøgelsen er foretaget blandt i alt 188 ansatte, hvor af en stor del ikke er it-kyndige.

De medvirkende i undersøgelsen er blandt andet blevet spurgt om, hvor godt kontorprogrammerne understøtter deres arbejde, hvor lette programmerne er at lære, hvor forståeligt sproget er, og hvor let det er at udveksle dokumenter med personer uden for organisationen.

På alle de nævnte punkter opleves Microsoft Office bedre end OpenOffice.

Forsvar: Open Office kræver tilvænning

Leif Lodahl er talsmand for OpenOffice-fællesskabet i Danmark.

Han medgiver, at brugerne kan opleve gener, hvis de udveksler dokumenter med personer, der ikke bruger OpenOffice.

Han kender ikke den aktuelle undersøgelse, men påpeger, at det kan tage tid at vænne sig til OpenOffice.

"Microsofts indretning ligger meget dybt i os. Vi får nærmest Office-pakken ind med modermælken, og derfor kan det være forvirrende, at tingene ikke altid hedder helt det samme i OpenOffice. Men set i forhold til de store besparelser i licensudgifter vil det i mange tilfælde være en god forretning at skifte til OpenOffice," siger Leif Lodahl.

Jens Hørlück er dog lidt mere forbeholden i sin anbefaling.

Han opfordrer virksomheder til at tænke sig om en ekstra gang, før de kaster sig over OpenOffice, hvis ikke de har en tilstrækkelig stor organisation.

"Hvis ikke de enkelte medarbejdere har de nødvendige it-kompetencer, bør der være en organisation, der er stor nok til at understøtte medarbejderne," siger Jens Hørlück.

Han mener, at organisationen eksempelvis bør give de ansatte en hurtig og simpel mulighed for at konvertere dokumenter, der ikke kan læses af OpenOffice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere