BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Sander vil rette op på studieoptag på et år

Både it-uddannelserne og en række andre uddannelser fik markant færre ansøgere i år. Nu vil videnskabsminister Helge Sander (V) undersøge hvorfor, og forsøge at rette op på problemerne.

Et fald i optaget på it-uddannelserne på seks procent, og et samlet fald i optaget på universiteterne på hele 12 procent, får videnskabsminister Helge Sander (V) til at presse på for en hurtig indsats, der skal øge optaget allerede næste år.

Ministeren vil dog ikke sige, hvordan han vil opnå sin målsætning. En ting er dog sikker: Kravene bliver ikke lempet.

Videnskabsminister Helge Sander har i samarbejde med universiteterne iværksat en undersøgelse, som skal finde forklaringer på faldet og foreslå løsninger. Derfor er ministeren heller ikke meget for at sætte ord på, hvad han vil stille op.

Faldet i optagne er sket trods større ungdomsårgange, og blandt andet nye optagelseskrav får en del af skylden.

Helge Sander skønner, at konsekvensen af nedgangen kan være mindre end umiddelbart forventet, fordi de optagne er mere parate til studiet på grund af de nye krav.

"Jeg tror ikke, at frafaldet, der har været på 20 procent i løbet af første år, vil være lige så højt," siger ministeren, som erkender, at det først vil vise sig næste sommer.

[b]Pressede it-uddannelser[b]
I første omgang er der ikke prioriteret en særlig indsats for it-uddannelserne eller andre specifikke områder.

Ministeren er dog opmærksom på, at it-uddannelserne har behov for et løft. Et løft, som ikke er kommet nærmere, med den seneste nedgang i antallet af optagne.

Et af de forslag, som ministeren stadig har på sin radar, er IT Branchens forslag om at bruge globaliserngsmidlerne i en indsats for at promovere it-fagene.

Fordelingen af midlerne skal forhandles på plads af Folketingets partier sideløbende med finanslovsforhandlingerne i efteråret.

"De forskellige forslag bliver samlet sammen og så tager vi dem med til forhandlingerne," siger Helge Sander.

Ministeren tilføjer, at han vil have forskningsinfrastrukturen i tankerne, når han går i gang med forhandlingerne.

"Det betyder meget for blandt andet internationale forskere," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.