Mads Thimmer: Jeg vil gerne overvåges

Fem skarpe: Medstifter af InnovationLab Mads Thimmer er træt af al brokken over den øgede overvågning. Han vil hjertelig gerne overvåges.

Debatten om den danske logningsbekendtgørelse, om den nye svenske overvågningslov, der rammer danskerne og søgemaskiner, der gemmer personlige data, har været heftig.

Nu melder medstifter af InnovationLab, Mads Thimmer sig i debatten med et sjældent synspunkt om vores personlige data.

Han vil hjertelig gerne overvåges - stop brokkeriet, lyder det.

Overvågning letter hverdagen
Mads Thimmer, hvorfor vil du gerne overvåges?

"Overvågning er for mig en mulig teknisk baggrund for øget service, for mere tid til de ting, som jeg bryder mig mere om end skiftende passwords og tåbelige manuelle processer.

Det ville for eksempel gøre det muligt for mig at smide min bil overalt og bare betale P-penge over PBS uden at skulle fedte med småmønter eller få bøder. Og det ville gøre hjemmesider til netop dét -  sider på nettet hvor jeg føler mig hjemme, fordi der på forhånd er sorteret alt det for mig irrelevante fra."

Stoler du på de hjemmesider og andre, der har gemt dine data?

"Ja, det vil jeg sige. Som regel har jeg jo selv i første omgang afgivet dem. Jeg elsker cookies og er uven med min popup-killer.

Måske er jeg på de forkerte sites, det kan være, men jeg er meget villig til at bruge mine data aktivt som en møntfod for mere relevans, mere skræddersyede løsninger."

Hvad med folks retssikkerhed? Er dommerkendelser pludselig blevet en by i Rusland?

"Jeg tror bestemt på folks retssikkerhed. Jeg tror bare mere på benyttelse end på over-ivrig beskyttelse.

Vi er i forvejen låst fast i et regelinferno i mange sammenhænge, hvor for eksempel sikkerhedsløsninger har gjort det så besværligt at bruge it for mange, at de kompromitterer sikkerheden ved for eksempel at skrive koder på memolapper, som de hæfter under tastaturet.

Er det folk, der er åndssvage - eller vi ikke gode nok til at bygge benyttelsen ind i beskyttelsen, kan sikkerhed ikke designes? Jeg tror det.

Biometri er et godt eksempel, Jo, der findes sikre udgaver. Men for mig er sikkerhed og overvågning ikke modsætninger. Det er faktisk begge servicebegreber, som jeg er villig til at betale for.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.