Artikel top billede

Svensk minister: Overvågning gavner privacy

Et nej til overvågningsloven er det samme som et ja til tilbagegang til uregulerede forhold, med tab af personlig integritet til følge. Der mener Sveriges forsvarsminister.

Hvis modstanderne af den omdiskuterede svenske overvågningslov siger nej til overvågningsloven, siger de samtidig ja til en tilbagegang til uregulerede forhold, med mangel på beskyttelse af privatlivet.

Det skriver Sveriges forsvarsminister Sten Tolgfors i et debatindlæg i Svenska Dagbladet.

Ifølge forsvarsministeren er informationer indsamlet ved overvågning af elektronisk kommunikation nødvendige for at imødekomme og vurdere udefra kommende trusler mod landet. Samtidig kan oplysnigerne danne grundlag for både udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitikken.

Ifølge den svenske forsvarsminister gør de for nyligt omtalte eksempler på FRA's arbejde det klart, at myndigheden har en vigtig funktion.

Ingen overvågning af svenskere

Sten Tolgfors skriver i Svenska Dagbladet at de offentliggjorte eksempler på FRA's arbejde i nyere tid også kan ses som en understregning af, at der ikke foretages overvågning af svenskere.

"Som eksemplerne viser, drejer det sig ikke om overvågning af enkelte svenskeres kommunikation, men af stater og organisationer med interesse i Sverige," skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.

Ifølge ministeren er det kun personer med direkte tilknytning til international terrorisme eller lignende virksomhed som vil risikere overvågning fra Försvarets Radioanstalt.

Samtidig fortæller forsvarsministeren at anvendelsen af "meget avancerede søgebegreber" sikrer sorteringen af den overvågne information.

Søgebegreberne, der ikke er opbyggede af bestemte ord, men af tekniske variabler, sikrer at FRA kun finder netop det som myndigheden leder efter. Alt anden trafik sorteres fra, og fortsætter ubehandlet og ulagret forbi FRA, skriver Sten Tolgfors i Svenska Dagbladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere