Artikel top billede

Google halverer opbevaringstiden for bruger-data

Efter massivt pres skærer Google yderligere i den tid, som selskabet opbevarer bruger-data i.

Computerworld News Service: Google vil halvere det tidsrum, hvor selskabet opbevarer data om net-surfernes IP-adresser og deres søgninger.

Trækket kommer som en reaktion på den udprægede bekymring, der især i Europa og USA har hersket om Googles logninger, skriver Google i en meddelelse, som du kan læse her.

Den amerikanske søgegigants nye politik om dataopbevaring betyder, at selskabet nu vil anonymisere IP-adresserne i selskabets server-logs efter ni måneder.

Selskabet bedyrer, at trækket er et nyt skridt mod at forbedre brugernes privacy.

Google besluttede i juni 2007 at anonymisere Google-brugernes søgninger efter 18 måneder mod de tidligere 24 måneder. Også dengang skete det, fordi især EU var bekymret over Google-brugernes privacy-rettigheder.

EU har hele tiden fastholdt, at Googles server-logfiler indeholder personlige oplysninger, fordi de blandt andet indeholder søgehistorik, der kan forbindes til den enkelte bruger.

Google mener, at selskabet er nødt til at gemme logfilerne, fordi de udgør et afgørende element i arbejdet med løbende at forbedre søgealgoritmerne og blandt andet modarbejde spam, phisning og andet snyd på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere