Grønland fejrer nyt søkabel med kaffemik

I dag blev et nyt søkabel rullet i land ved Nuuk. Gønlandske internetbrugere kan nu vinke farvel til satellitforbindelser og byde hurtige kabelforbindelser med flatrate-abonnementer velkommen.

De grønlandske internetbrugere fester i dag.

Det skyldes, at et 4.700 kilometer langt og 750 millioner dyrt søkabel her til morgen blev trukket i land i Nuuk. Det skriver den grønlandske avis Sermitsiaq.

Det nye søkabel skal sikre, at grønlænderne ikke længere er afhængige af satellitforbindelser, når de kommunikerer med omverden, men får adgang til hurtigere og billigere forbindelser gennem søkablet.

Den nye forbindelse består af to kabler, hvor af den ene del er trukket fra Canada, mens den anden del er trukket fra Island til Grønland.

Kaffe, kage... og kajak
Kablernes ankomst til Nuuk er en større begivenhed på Grønland, hvor kajakroer eskorterede kablet den sidste del af vejen ind til Nuuk. Efterfølgende blev den nye forbindelse fejret med traditionel grønlandsk kaffeslabberas, kaffemik, og taler fra blandt andet landsstyreformand Hans Enoksen.

Der er god grund til glæde på Grønland. Fordi den nye forbindelse vil få en båndbredde på 600 gigabit, hvilket langt overstiger de nuværende satellitforbindelsers kapacitet på 200 megabit

I mange år har private grønlandske internetbrugere måttet tage til takke med volumetakserede internetabonnementer, men den nye forbindelse åbner mulighed for flat-rate abonnementer.

Udrulningen af søkablet blev vedtaget i 2007 efter, at prognoser viste, at internettrafikken i løbet 2009 vil overstige den mængde, som vil være tilrådighed via satellitforbindelserne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.