Grønland fejrer nyt søkabel med kaffemik

I dag blev et nyt søkabel rullet i land ved Nuuk. Gønlandske internetbrugere kan nu vinke farvel til satellitforbindelser og byde hurtige kabelforbindelser med flatrate-abonnementer velkommen.

De grønlandske internetbrugere fester i dag.

Det skyldes, at et 4.700 kilometer langt og 750 millioner dyrt søkabel her til morgen blev trukket i land i Nuuk. Det skriver den grønlandske avis Sermitsiaq.

Det nye søkabel skal sikre, at grønlænderne ikke længere er afhængige af satellitforbindelser, når de kommunikerer med omverden, men får adgang til hurtigere og billigere forbindelser gennem søkablet.

Den nye forbindelse består af to kabler, hvor af den ene del er trukket fra Canada, mens den anden del er trukket fra Island til Grønland.

Kaffe, kage... og kajak
Kablernes ankomst til Nuuk er en større begivenhed på Grønland, hvor kajakroer eskorterede kablet den sidste del af vejen ind til Nuuk. Efterfølgende blev den nye forbindelse fejret med traditionel grønlandsk kaffeslabberas, kaffemik, og taler fra blandt andet landsstyreformand Hans Enoksen.

Der er god grund til glæde på Grønland. Fordi den nye forbindelse vil få en båndbredde på 600 gigabit, hvilket langt overstiger de nuværende satellitforbindelsers kapacitet på 200 megabit

I mange år har private grønlandske internetbrugere måttet tage til takke med volumetakserede internetabonnementer, men den nye forbindelse åbner mulighed for flat-rate abonnementer.

Udrulningen af søkablet blev vedtaget i 2007 efter, at prognoser viste, at internettrafikken i løbet 2009 vil overstige den mængde, som vil være tilrådighed via satellitforbindelserne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Pengene vælter ud af danske Fastspeed: Taber millioner af kroner i jagten på vækst
Fastspeed lander igen et større millionunderskud. Men det ryster ikke ledelsen. Det unge bredbåndsselskab investerer nemlig i vækst, lyder det. Få indblik i regnskabet her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.