Artikel top billede

Oracle klar med portalforbedringer

Oracle har i ugens løb præsenteret adskillige nyheder på konferencen i San Francisco - blandt andet opgraderinger til enterprise-portaler, der kan bruges som socialt netværk.

Computerworld News Service: Oracle er ved at planlægge to opgraderinger til den softwarepakke til enterprise-portaler, som virksomheden købte sammen med BEA Systems.

Planerne, der blev fremhævet ved konferencen Oracle OpenWorld 2008 i San Francisco, indebærer nye udgivelser af Oracle WebCenter Interaction (det tidligere BEA AquaLogic User Interaction) senere i år og i 2009.

Dette produkt har mange brugsegenskaber, ifølge Ajay Gandhi, produktchef for Enterprise 2.0 og portalprodukter hos Oracle. Heriblandt som socialt netværk, og det kan bruges som front-end til en såkaldt komposit applikation - som er en form for mashup på enterprise-niveau, det vil sige en applikation, der er bygget ved at kombinere adskillige eksisterende moduler til en ny applikation - i en SOA-stack. Ajay Gandhi kom til Oracle fra BEA, som Oracle opkøbte tidligere i år.

WebCenter Interaction er herefter blevet en del af Oracles WebCenter Suite. Den kommende udgivelse i efteråret, WebCenter Interaction 10g R3 bliver den første version af produktet under Oracle-varemærket, ifølge Ajay Gandhi.

"Det, der er vigtigt at bide mærke i her, er, at den er designet til at fungere sammen med Oracles Web 2.0-baserede WebCenter Services og Oracles Universal Content Management-platform," udtalte Ajay Gandhi under et opfølgende interview. WebCenter Services inkluderer web 2.0-funktioner som wiki'er og blogs.

Selvjusterende layouts

Af andre forbedringer i 10g R3-produktet kan nævnes selvjusterende layouts og brugergrænsefladen.

"Det er virkelig en udgivelse, der er designet til at træde frem med Oracle-varemærket, og som både ser ud og føles som Oracle," udtaler Ajay Gandhi.

Efterårsudgivelsen vil også understøtte Java Development Kit 1.6, hvilket gør, at udviklere kan skrive portalapplikationer (portlets), der kan bruge den aktuelle Java-standard, ifølge Ajay Gandhi.

I andet halvår af 2009 udgives Neo-versionen af WebCenter Interaction, som vil understøtte Windows Server 2008. Denne udgivelses officielle navn bliver Oracle WebCenter Interaction 11g.

En anden nøglefunktion bliver microblogging, som muliggør brugen af små beskeder, der forbindes til og administreres fra en brugers profilside. Aktivitetsoversigter, der overvåger en brugers arbejdsaktiviteter, er også noget, der bliver en del af WebCenter Service-pakken.

En 'People Connections'-funktionalitet i 11g er en web 2.0-tjeneste, der giver indholdsanbefalinger. Version 11g bygger også bro mellem Microsoft SharePoint Web Part-portlets.

Understøttelse af standarder

Af yderligere funktioner i 11g kan nævnes WebCenter Collaboration, som er det ny navn for AquaLogic Collaboration-modulet, der bruges til at skabe community- og projekt-baserede workspaces. Brugergrænsefladen vil blive mere dynamisk med indbyggede egenskaber til tagging og RSS. Den vil også være integreret med Microsoft Office 2007.

Neo-udgivelsen vil få øget understøttelse af standarder angående indholdsintegrering og brug af portlets. Oracle er dog stadig i gang med at finde ud af præcist hvilke standarder, der skal understøttes.

En bruger af portalsoftwaren, som første gang brugte den, da den var et produkt fra Plumtree, er tilfreds med Oracles opkøb. Selvom ejerskabsændringen har betydet endnu en overgang, ifølge brugeren Geoff Garcia, producent af enterprise-portaler hos March of Dimes.

"Vi var stadig i gang med overgangen fra Plumtree til BEA. Og nu har vi en helt ny overgang med en ny navneændring, sagde Geoff Garcia.

March of Dimes havde planlagt at genoptage sin support-kontrakt, men det er blevet syltet på ubestemt tid siden fusionen, ifølge Garcia.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere