Artikel top billede

Oracle klar med portalforbedringer

Oracle har i ugens løb præsenteret adskillige nyheder på konferencen i San Francisco - blandt andet opgraderinger til enterprise-portaler, der kan bruges som socialt netværk.

Computerworld News Service: Oracle er ved at planlægge to opgraderinger til den softwarepakke til enterprise-portaler, som virksomheden købte sammen med BEA Systems.

Planerne, der blev fremhævet ved konferencen Oracle OpenWorld 2008 i San Francisco, indebærer nye udgivelser af Oracle WebCenter Interaction (det tidligere BEA AquaLogic User Interaction) senere i år og i 2009.

Dette produkt har mange brugsegenskaber, ifølge Ajay Gandhi, produktchef for Enterprise 2.0 og portalprodukter hos Oracle. Heriblandt som socialt netværk, og det kan bruges som front-end til en såkaldt komposit applikation - som er en form for mashup på enterprise-niveau, det vil sige en applikation, der er bygget ved at kombinere adskillige eksisterende moduler til en ny applikation - i en SOA-stack. Ajay Gandhi kom til Oracle fra BEA, som Oracle opkøbte tidligere i år.

WebCenter Interaction er herefter blevet en del af Oracles WebCenter Suite. Den kommende udgivelse i efteråret, WebCenter Interaction 10g R3 bliver den første version af produktet under Oracle-varemærket, ifølge Ajay Gandhi.

"Det, der er vigtigt at bide mærke i her, er, at den er designet til at fungere sammen med Oracles Web 2.0-baserede WebCenter Services og Oracles Universal Content Management-platform," udtalte Ajay Gandhi under et opfølgende interview. WebCenter Services inkluderer web 2.0-funktioner som wiki'er og blogs.

Selvjusterende layouts

Af andre forbedringer i 10g R3-produktet kan nævnes selvjusterende layouts og brugergrænsefladen.

"Det er virkelig en udgivelse, der er designet til at træde frem med Oracle-varemærket, og som både ser ud og føles som Oracle," udtaler Ajay Gandhi.

Efterårsudgivelsen vil også understøtte Java Development Kit 1.6, hvilket gør, at udviklere kan skrive portalapplikationer (portlets), der kan bruge den aktuelle Java-standard, ifølge Ajay Gandhi.

I andet halvår af 2009 udgives Neo-versionen af WebCenter Interaction, som vil understøtte Windows Server 2008. Denne udgivelses officielle navn bliver Oracle WebCenter Interaction 11g.

En anden nøglefunktion bliver microblogging, som muliggør brugen af små beskeder, der forbindes til og administreres fra en brugers profilside. Aktivitetsoversigter, der overvåger en brugers arbejdsaktiviteter, er også noget, der bliver en del af WebCenter Service-pakken.

En 'People Connections'-funktionalitet i 11g er en web 2.0-tjeneste, der giver indholdsanbefalinger. Version 11g bygger også bro mellem Microsoft SharePoint Web Part-portlets.

Understøttelse af standarder

Af yderligere funktioner i 11g kan nævnes WebCenter Collaboration, som er det ny navn for AquaLogic Collaboration-modulet, der bruges til at skabe community- og projekt-baserede workspaces. Brugergrænsefladen vil blive mere dynamisk med indbyggede egenskaber til tagging og RSS. Den vil også være integreret med Microsoft Office 2007.

Neo-udgivelsen vil få øget understøttelse af standarder angående indholdsintegrering og brug af portlets. Oracle er dog stadig i gang med at finde ud af præcist hvilke standarder, der skal understøttes.

En bruger af portalsoftwaren, som første gang brugte den, da den var et produkt fra Plumtree, er tilfreds med Oracles opkøb. Selvom ejerskabsændringen har betydet endnu en overgang, ifølge brugeren Geoff Garcia, producent af enterprise-portaler hos March of Dimes.

"Vi var stadig i gang med overgangen fra Plumtree til BEA. Og nu har vi en helt ny overgang med en ny navneændring, sagde Geoff Garcia.

March of Dimes havde planlagt at genoptage sin support-kontrakt, men det er blevet syltet på ubestemt tid siden fusionen, ifølge Garcia.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere