Administrerende direktør Morten Christiansen, 3, håber at få en aftale i stand med elselskaberne, så kunderne kan få både mobilt bredbånd og fibernet i ét produkt. Foto: 3

3 håber på aftale med fibernetselskaberne

Elselskaberne har i fiber det hurtigste bredbåndsnet herhjemme, mens 3 har den hurtigste trådløse pendant. Det skriger på et samarbejde, mener 3's topchef. Elselskaber finder ideen interessant.

Når elselskabernes fibernet-kunder forlader hjemmene, står de enten uden internet, eller også har de købt et separat mobilt bredbåndsabonnement. Men hvorfor ikke have begge dele i et fælles produkt?

Morten Christiansen, der er administrerende direktør hos 3, ser det som oplagt, at 3 indgår en alliance med elselskaberne, så brugerne kan få bredbånd i og uden for hjemmet. Derfor har han taget kontakt til flere elselskaber, der leverer fibernet.

"Der er dialog, god dialog, men der er endnu ikke nogen lukkede aftaler. Topkarakter for indsats, men endnu ikke noget på resultatsiden," siger Morten Christiansen.

Direktøren vil ikke afsløre, hvilke selskaber der er tale om. Det står dog klart, at DONG Energy er et af dem. I sidste uge luftede Morten Christiansen idéen ved konferencen Bredbåndsdagene 2008. Dengang var koncerndirektør Lars Clausen fra DONG Energy positiv.

"Fiber skal selvfølgelig suppleres med mobilt bredbånd, så kunderne kan få det, de vil have," lød det dengang fra Lars Clausen.

3 ønsker aftale med branchen
De danske elselskaber har med Dansk Fibernet lavet et samarbejde for at udbrede produktet og kendskabet dertil. En af parterne i Dansk Fibernet er Syd Energi, hvor Per Munk Jensen er direktør i bredbåndsdelen.

"Hvis 3 har en reel intention om at samarbejde og finde en forretningsmodel, der er til gavn for os og ikke mindst kunderne, så er vi bestemt positive," siger Per Munk Jensen.

Per Munk Jensen fortæller, at han først hørte om idéen i sidste uge, og at de derfor ikke har drøftet udspillet i virksomheden. Men skal en endelig aftale falde på plads, bør 3 indgå en fælles aftale med alle elselskaberne, mener Per Munk Jensen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.