Artikel top billede

Administrerende direktør Morten Christiansen, 3, håber at få en aftale i stand med elselskaberne, så kunderne kan få både mobilt bredbånd og fibernet i ét produkt. Foto: 3

3 håber på aftale med fibernetselskaberne

Elselskaberne har i fiber det hurtigste bredbåndsnet herhjemme, mens 3 har den hurtigste trådløse pendant. Det skriger på et samarbejde, mener 3's topchef. Elselskaber finder ideen interessant.

Når elselskabernes fibernet-kunder forlader hjemmene, står de enten uden internet, eller også har de købt et separat mobilt bredbåndsabonnement. Men hvorfor ikke have begge dele i et fælles produkt?

Morten Christiansen, der er administrerende direktør hos 3, ser det som oplagt, at 3 indgår en alliance med elselskaberne, så brugerne kan få bredbånd i og uden for hjemmet. Derfor har han taget kontakt til flere elselskaber, der leverer fibernet.

"Der er dialog, god dialog, men der er endnu ikke nogen lukkede aftaler. Topkarakter for indsats, men endnu ikke noget på resultatsiden," siger Morten Christiansen.

Direktøren vil ikke afsløre, hvilke selskaber der er tale om. Det står dog klart, at DONG Energy er et af dem. I sidste uge luftede Morten Christiansen idéen ved konferencen Bredbåndsdagene 2008. Dengang var koncerndirektør Lars Clausen fra DONG Energy positiv.

"Fiber skal selvfølgelig suppleres med mobilt bredbånd, så kunderne kan få det, de vil have," lød det dengang fra Lars Clausen.

3 ønsker aftale med branchen

De danske elselskaber har med Dansk Fibernet lavet et samarbejde for at udbrede produktet og kendskabet dertil. En af parterne i Dansk Fibernet er Syd Energi, hvor Per Munk Jensen er direktør i bredbåndsdelen.

"Hvis 3 har en reel intention om at samarbejde og finde en forretningsmodel, der er til gavn for os og ikke mindst kunderne, så er vi bestemt positive," siger Per Munk Jensen.

Per Munk Jensen fortæller, at han først hørte om idéen i sidste uge, og at de derfor ikke har drøftet udspillet i virksomheden. Men skal en endelig aftale falde på plads, bør 3 indgå en fælles aftale med alle elselskaberne, mener Per Munk Jensen.

Elselskaber har flere muligheder

Også Morten Christiansen ser helst en samlet aftale frem for individuelle aftaler med de enkelte selskaber.

"Vi er nok nemmere, fordi vi er én identitet, mens elselskaberne er mange og forskellige, men vi synes, det skal være et generelt tilbud til Danmark og ikke regionalt afgrænset," siger 3-direktøren.

3 er dog langt fra den eneste udbyder af mobilt bredbånd herhjemme, men Per Munk Jensen ser en fordel ved dem frem for eksempelvis TDC.

"Der er ingen tvivl om, at 3 umiddelbart ser spændende ud, fordi de kun har det ene produkt," siger Per Munk Jensen

Morten Christiansen ser også 3 som et oplagt valg i forhold til TDC, Telia og Telenor, som alle har deres egne bredbåndsprodukter til husstande.

"Vi er oplagte, fordi vi ikke har nogen fastnet-forretning, og fiberselskaberne har heller ikke noget mobilt eller noget fast, udover det de selv bygger op," siger Morten Christiansen.

Mobilt abonnement i startpakke

Hvordan en kombineret fiber- og mobilbredbåndspakke kunne se ud har Morten Christiansen en idé om.

"I det øjeblik et regionalt bredbåndsselskab laver en kontrakt med en kunde, går der et stykke tid fra aftale til leverance, og her ville det være helt oplagt først at komme med 3's mobile bredbånd, for så har kunden adgang til bredbånd allerede der," siger Morten Christiansen.

Han tilføjer, at det mobile bredbånd efter levering af fiber kunne blive et supplement, hvor kunden med de to produkter får en rabat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.