Artikel top billede

Irland overhaler dansk Rejsekort

Irlands Railway Procurement Agency (RPA) har valgt IBM til at bygge og implementere infrastrukturen til en smart card-baseret e-betalingsløsning til den kollektive trafik i Dublin.

Mens det digitale Rejsekort herhjemme er plaget af forsinkelser og budgetoverskridelser, regner de irske myndigheder med at trykke på startknappen i slutningen af 2009.

IBM, der er blevet valgt til implementere og stå for driften af det irske digitale rejsekort, fortæller, at det integrerede billetsystem har en kapacitet på op til to millioner transaktioner per dag, og at løsningen kan udvides til at omfatte tankning af penge via internettet og brug af kortet til småindkøb.

Rejsekortet på 'den grønne ø' giver brugerne mulighed for at rejse med bus, tog, sporvogn og rutebiler i Dublin og omegn.

Del af gigant-projekt

Projektet med det digitale rejsekort er en del af Irlands 255 milliarder kroner store Transport 21 investeringsprogram. De første dele af det omfattende projekt forventes at gå i luften i slutningen af 2009.

IBM's back office-system skal holde styr på såvel billetter som administrationen af det chipbaserede smart card. Applikationssoftware bliver fra MSI Global, som IBM tog i brug i et lignende projekt i Singapore i 2006.

For tiden arbejder IBM på transportløsninger i London, Stockholm, Singapore og Brisbane.

Hackede chippen

Londons digitale rejsekort Oyster er en succes med mange millioner udstedte kort, men tidligere på året lykkedes det hollandske it-nørder at hacke kortets Mifare RFID-chip fra producenten NPX og rejse gratis med det engelske S-tog.

Hackernes reverse engineering af Mifare-chippen skabte frygt blandt brugerne af millioner af Mifare-baserede smart cards rundt om på kloden.

Det var nu ikke derfor, at Transport of London fyrede EDS og konsortiet Cibic Transys, der hidtil har stået for driften. Transport of London mistede derimod tålmodigheden med EDS & Co. efter adskillige nedbrud i sommer. En ny operatør ventes at overtage driftsansvaret for Oyster i 2010 efter et udbud.

Ud med den danske direktør

Sidste nyt fra det danske Rejsekjort A/S er, at den administrerende direktør Niels Clemmensen fratrådte med øjeblikkelig virkning i juli og blev afløst af Bjørn Wahlsten, bestyrelsesformand i Rejsekort A/S og salgsdirektør i DSB.

Udskiftningen af direktøren er et forsøg på at undgå, at det stærkt forsinkede digitale rejsekort ender i en IC4-lignende skandale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?