Artikel top billede

eBay køber Den Blå Avis

OPDATERET: Amerikanske eBay køber Den Blå Avis i selskabets andet milliard-opkøb i Danmark på få år.

Amerikanske eBay er igen på opkøbstogt i Danmark, efter selskabet for nogle år siden købte det dansk-udviklede Skype for 16 milliarder kroner.

Nu køber eBay Den Blå Avis for 2,1 milliarder. Købet inkluderer dba.dk og bilbasen.dk.

"Vi overtager en succesfuld, veldrevet virksomhed med 300 gode medarbejdere. Forretningen er i konstant vækst i Danmark. Med den succes som udgangspunkt er vi parate til at realisere nye udfordringer i hele Skandinavien," meddeler Jacob Fonnesbech Aqraou, administrerende direktør i eBay's globale rubrikannonce-forretning, i en pressemeddelese.

Bedste købmandsforretning

Den Blå Avis vandt i 2007 prisen som den bedste købmandsforretning på nettet.

Dengang fortalte direktør Frank Ludvigsen, at Den Blå Avis netop arbejdede på at kunne tilbyde kunderne at handle på net-auktioner a la eBay.

Karsten Ree scorer kassen

Den Blå Avis' ejer, Karsten Ree, scorer med salget en betydelig sum penge.

"Det er rart at sælge, når man ikke er tvunget til at sælge. Den frihed har givet mulighed for at finde en køber, der både kan og vil leve op til de grundliggende værdier, som ledelse og medarbejdere har bygget", siger Karsten Ree i en pressemeddelelse.

Købet kommer, efter pengestærke Ebay i foråret besluttede at åbne en afdeling på Rådhuspladsen i København for at kigge nærmere på det danske marked.

Det skyldtes, at eBay kunne se, at 40.000 danskere anvendte det internationale eBay-site. Det gjorde det 'naturligt at undersøge mulighederne" for at etablere en lokal forretning i Danmark, hed det dengang.

Med datterselskaber som betalingstjenesten Paypal, ip-telefonselskabet Skype og online annonceudbyder Gumtree havde koncernen i regnskabsåret 2007 en omsætning i omegnen af 40 milliarder kroner.

Det amerikanske selskab sigter efter foreløbigt at beholde de lokale Den Blå Avis-kontorer i Århus, København, Herlev og Thisted.

Samtidig varsler det, at der i den kommende tid vil blive indført en række ændringer på sitet, hvor det blandt andet skal være nemmere at sælge og finde ting, ligesom der skal indføres en ny betalingsstruktur med henblik på at øge antallet af ting, der er sat til salg på sitet.

Det store amerikanske selskab opgav i foråret at integrere dets seneste danske milliardopkøb, Skype, der i dag i stort omfang fungerer som en uafhængig enhed.

Det skete efter, at der allerede fra opkøbet i 2005 blev luftet tanker om, at det ville være svært at integrere de to selskabers tjenester.

Først i juni 2006 lancerede eBay en begrænset version af Skype-links på selskabets auktions-side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere