Artikel top billede

Administrerende direktør i Ericsson Danmark Lars Tofft tror på fortsat vækst i udrulningen af mobilnetværk i Danmark.

Mobilt bredbånd tonser frem i Danmark

Danmark og Norden går imod tendensen i resten af Vesteuropa, hvor udrulningen af mobilnetværk står i stampe. Det fortæller Ericsson Danmarks topchef.

Mobilmaster rejser sig verden over. I øjeblikket i sådan et tempo, at Ericsson i mandags meldte, at årets tredje kvartal lå 17 procent over samme periode året før.

Det er specielt lande som Indien, Indonesien, Rusland og Brasilien, der driver væksten frem. Til gengæld står det sløjt til i Vesteuropa, hedder det i regnskabet fra den svenske virksomhed.

Norden og derunder Danmark er dog en undtagelse, melder administrerende direktør Lars Tofft fra Ericsson Danmark. Efterspørgselen efter mobilt bredbånd er drivkraften.

"Mobilt bredbånd i de skandinaviske lande er noget, som er i fantastisk udvikling, og udviklingen her er nok mere aggressiv end i flere andre lande," siger Lars Tofft til Computerworld.

I Danmark intensiverer selskaber som 3, TDC, Telia og Sonofon konkurrencen på det mobile bredbånd, og det gavner Ericsson, som leverer sendemaster til mobilnettet.

Det fremgår også af Ericsson-koncernens kvartalsregnskab, som fremhæver en positiv udvikling i Norden, mens salget i lande som Storbritannien, Italien og Spanien er sløvt.

"Danmark har ikke været helt i front med mobilt bredbånd, men det er klart, at Danmark bruger 2008 til at opgradere det mobile bredbånd. Uden at have set de officielle tal, så kommer der til at være en betydelig vækst i trafikken på datasiden på grund af mobilt bredbånd, og det gør, at der er behov for at udvide kapaciteten," fortæller Lars Tofft.

I kvartalsrapporten - som dækker internationalt - står der, at det er 3G-netværkene som vinder frem, mens GSM-salget er dalende.

Optimistisk på trods af finanskrisen

Ericsson Danmark leverer løsninger til Nordatlanten, Skandinavien og Baltikum. Lars Tofft er fortsat optimistisk på regionens vegne, selvom finanskrisen i øjeblikket hærger. Ikke mindst i Island.

"Vi har hidtil ikke set en påvirkning af finanskrisen, men er klart, at vi kommer til at mærke det enkelte steder som Island," siger direktøren.

Trods krisen forventer Lars Tofft ikke, at hans egen branche bliver det største offer.

"Generelt er det meget svært for os at vurdere effekten af finanskrisen, men telekommunikation er måske ikke det område, der bliver hårdest ramt, fordi folk stadig vil tale i telefon og surfe," siger han.

Topchefen tror, at den fortsatte tilgang af kunder til det mobile bredbånd og en stigende efterspørgsel efter højere hastigheder vil sikre, at forretningen fortsat oplever en vækst i det kommende år.

"Jeg tror, at udviklingen vil fortsætte ind i 2009, og det er ikke bare et spørgsmål om at have mobilt bredbånd, men også at hastigheden og kapaciteten i nettet er der," vurderer Lars Tofft.

Specifikke regnskabstal for Danmark er kun tilgængelige ved helårsrapporter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere