It-konsulenter er jubeloptimister trods finanskrise

Flertallet af it-konsulenter tror på, at de kan beholde eller styrke deres job ifølge en undersøgelse, som IDC skyder ned.

Mens nyhedsstrømmen bliver fyldt op med historier om krakkede banker, firmaer i krise og sågar lande, der går bankerot, tror de nordiske it-konsulenter på, at der i det næste års tid vil være noget at rive i.

Hos to ud af tre danske it-konsulenter, selvstændige eller tilknyttet konsulentbureauer, tegner fremtiden lys, når talen falder på efterspørgslen på it-konsulentydelser.

Det skriver Industriens dagblad idag.dk baseret på en undersøgelse fra it-konsulentmægleren eWork.

43,4 procent af de knapt 13.000 adspurgte it-konsulenter i eWork-undersøgelsen tror efterspørgslen på konsulentydelser vil være uforandret det næste års tid, mens 19,2 procent ligefrem tror, at den vil vokse.

87 procent af de adspurgte er selvstændige konsulenter eller ansatte i små konsulentvirksomheder.

Skær it-konsulenter og scor hurtige gevinster
Research manager Brian Troelsen fra analysehuset IDC giver dog ikke meget for undersøgelsen.

"Det første, virksomheder gør for at holde skindet på næsen, er at skære de dyre it-konsulenter fra, fordi det er der, hvor de hurtigste gevinster kan høstes," siger han til Computerworld.

Brian Troelsen påpeger, at konsulent-markedet allerede i 2009 vil se en afmatning, selvom udbuddet på visse it-områder vil have svært ved at leve op til efterspørgslen.

Blandt andre tele-leverandøren Ericsson tager allerede nu forskud på de økonomisk hårde tider ved at skære benhårdt i antallet af selskabets eksterne konsulenter.

Ericsson halverer i 2009 antallet af mandetimer på projekter fra 10.000 til 5.000. Det er især eksterne it-konsulenter, der bliver sparet væk hos svenskerne.

Fald på 10 procent
Administrerende direktør Stig Weilborg fra konsulenthuset Interim Competence med et netværk på 2.500 konsulenter erkender, at branchen vil gå hårde tider i møde.

"Jeg forventer et markedsfald på fire til 10 procent i 2009, selv om der er masser af markedsandele at slås om," siger han.

Til næste år vil det ifølge Stig Weilborg hovedsageligt være klassiske optimerings- og vedligeholdelsesopgaver, som it-konsulenterne skal besætte, fordi der vil blive holdt igen med nye innovationsprojekter.

"Ingen kender jo de fulde konsekvenser af finanskrisen, men vi er klar til slagsmålet om konsulent-jobbene," fastslår Stig Weilborg, der kan notere en vækstfremgang på 66 procent fra sidste år.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
En arbejdsuge på fire dage gjorde danske IIH Nordic berømt, men under coronakrisen har selskabets CEO indset, at der skal tages nye midler i brug
Danske IIH Nordic er blevet hædret for sit arbejdsmiljø, og under coronakrisen er medarbejderne blevet endnu mere tilfredse. Nu har selskabets topchef Henrik Stenmann indset, at den firedages arbejdsuge ikke kan stå alene.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.