It-konsulenter er jubeloptimister trods finanskrise

Flertallet af it-konsulenter tror på, at de kan beholde eller styrke deres job ifølge en undersøgelse, som IDC skyder ned.

Mens nyhedsstrømmen bliver fyldt op med historier om krakkede banker, firmaer i krise og sågar lande, der går bankerot, tror de nordiske it-konsulenter på, at der i det næste års tid vil være noget at rive i.

Hos to ud af tre danske it-konsulenter, selvstændige eller tilknyttet konsulentbureauer, tegner fremtiden lys, når talen falder på efterspørgslen på it-konsulentydelser.

Det skriver Industriens dagblad idag.dk baseret på en undersøgelse fra it-konsulentmægleren eWork.

43,4 procent af de knapt 13.000 adspurgte it-konsulenter i eWork-undersøgelsen tror efterspørgslen på konsulentydelser vil være uforandret det næste års tid, mens 19,2 procent ligefrem tror, at den vil vokse.

87 procent af de adspurgte er selvstændige konsulenter eller ansatte i små konsulentvirksomheder.

Skær it-konsulenter og scor hurtige gevinster
Research manager Brian Troelsen fra analysehuset IDC giver dog ikke meget for undersøgelsen.

"Det første, virksomheder gør for at holde skindet på næsen, er at skære de dyre it-konsulenter fra, fordi det er der, hvor de hurtigste gevinster kan høstes," siger han til Computerworld.

Brian Troelsen påpeger, at konsulent-markedet allerede i 2009 vil se en afmatning, selvom udbuddet på visse it-områder vil have svært ved at leve op til efterspørgslen.

Blandt andre tele-leverandøren Ericsson tager allerede nu forskud på de økonomisk hårde tider ved at skære benhårdt i antallet af selskabets eksterne konsulenter.

Ericsson halverer i 2009 antallet af mandetimer på projekter fra 10.000 til 5.000. Det er især eksterne it-konsulenter, der bliver sparet væk hos svenskerne.

Fald på 10 procent
Administrerende direktør Stig Weilborg fra konsulenthuset Interim Competence med et netværk på 2.500 konsulenter erkender, at branchen vil gå hårde tider i møde.

"Jeg forventer et markedsfald på fire til 10 procent i 2009, selv om der er masser af markedsandele at slås om," siger han.

Til næste år vil det ifølge Stig Weilborg hovedsageligt være klassiske optimerings- og vedligeholdelsesopgaver, som it-konsulenterne skal besætte, fordi der vil blive holdt igen med nye innovationsprojekter.

"Ingen kender jo de fulde konsekvenser af finanskrisen, men vi er klar til slagsmålet om konsulent-jobbene," fastslår Stig Weilborg, der kan notere en vækstfremgang på 66 procent fra sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.