It-konsulenter er jubeloptimister trods finanskrise

Flertallet af it-konsulenter tror på, at de kan beholde eller styrke deres job ifølge en undersøgelse, som IDC skyder ned.

Mens nyhedsstrømmen bliver fyldt op med historier om krakkede banker, firmaer i krise og sågar lande, der går bankerot, tror de nordiske it-konsulenter på, at der i det næste års tid vil være noget at rive i.

Hos to ud af tre danske it-konsulenter, selvstændige eller tilknyttet konsulentbureauer, tegner fremtiden lys, når talen falder på efterspørgslen på it-konsulentydelser.

Det skriver Industriens dagblad idag.dk baseret på en undersøgelse fra it-konsulentmægleren eWork.

43,4 procent af de knapt 13.000 adspurgte it-konsulenter i eWork-undersøgelsen tror efterspørgslen på konsulentydelser vil være uforandret det næste års tid, mens 19,2 procent ligefrem tror, at den vil vokse.

87 procent af de adspurgte er selvstændige konsulenter eller ansatte i små konsulentvirksomheder.

Skær it-konsulenter og scor hurtige gevinster
Research manager Brian Troelsen fra analysehuset IDC giver dog ikke meget for undersøgelsen.

"Det første, virksomheder gør for at holde skindet på næsen, er at skære de dyre it-konsulenter fra, fordi det er der, hvor de hurtigste gevinster kan høstes," siger han til Computerworld.

Brian Troelsen påpeger, at konsulent-markedet allerede i 2009 vil se en afmatning, selvom udbuddet på visse it-områder vil have svært ved at leve op til efterspørgslen.

Blandt andre tele-leverandøren Ericsson tager allerede nu forskud på de økonomisk hårde tider ved at skære benhårdt i antallet af selskabets eksterne konsulenter.

Ericsson halverer i 2009 antallet af mandetimer på projekter fra 10.000 til 5.000. Det er især eksterne it-konsulenter, der bliver sparet væk hos svenskerne.

Fald på 10 procent
Administrerende direktør Stig Weilborg fra konsulenthuset Interim Competence med et netværk på 2.500 konsulenter erkender, at branchen vil gå hårde tider i møde.

"Jeg forventer et markedsfald på fire til 10 procent i 2009, selv om der er masser af markedsandele at slås om," siger han.

Til næste år vil det ifølge Stig Weilborg hovedsageligt være klassiske optimerings- og vedligeholdelsesopgaver, som it-konsulenterne skal besætte, fordi der vil blive holdt igen med nye innovationsprojekter.

"Ingen kender jo de fulde konsekvenser af finanskrisen, men vi er klar til slagsmålet om konsulent-jobbene," fastslår Stig Weilborg, der kan notere en vækstfremgang på 66 procent fra sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.