It-konsulenter er jubeloptimister trods finanskrise

Flertallet af it-konsulenter tror på, at de kan beholde eller styrke deres job ifølge en undersøgelse, som IDC skyder ned.

Mens nyhedsstrømmen bliver fyldt op med historier om krakkede banker, firmaer i krise og sågar lande, der går bankerot, tror de nordiske it-konsulenter på, at der i det næste års tid vil være noget at rive i.

Hos to ud af tre danske it-konsulenter, selvstændige eller tilknyttet konsulentbureauer, tegner fremtiden lys, når talen falder på efterspørgslen på it-konsulentydelser.

Det skriver Industriens dagblad idag.dk baseret på en undersøgelse fra it-konsulentmægleren eWork.

43,4 procent af de knapt 13.000 adspurgte it-konsulenter i eWork-undersøgelsen tror efterspørgslen på konsulentydelser vil være uforandret det næste års tid, mens 19,2 procent ligefrem tror, at den vil vokse.

87 procent af de adspurgte er selvstændige konsulenter eller ansatte i små konsulentvirksomheder.

Skær it-konsulenter og scor hurtige gevinster
Research manager Brian Troelsen fra analysehuset IDC giver dog ikke meget for undersøgelsen.

"Det første, virksomheder gør for at holde skindet på næsen, er at skære de dyre it-konsulenter fra, fordi det er der, hvor de hurtigste gevinster kan høstes," siger han til Computerworld.

Brian Troelsen påpeger, at konsulent-markedet allerede i 2009 vil se en afmatning, selvom udbuddet på visse it-områder vil have svært ved at leve op til efterspørgslen.

Blandt andre tele-leverandøren Ericsson tager allerede nu forskud på de økonomisk hårde tider ved at skære benhårdt i antallet af selskabets eksterne konsulenter.

Ericsson halverer i 2009 antallet af mandetimer på projekter fra 10.000 til 5.000. Det er især eksterne it-konsulenter, der bliver sparet væk hos svenskerne.

Fald på 10 procent
Administrerende direktør Stig Weilborg fra konsulenthuset Interim Competence med et netværk på 2.500 konsulenter erkender, at branchen vil gå hårde tider i møde.

"Jeg forventer et markedsfald på fire til 10 procent i 2009, selv om der er masser af markedsandele at slås om," siger han.

Til næste år vil det ifølge Stig Weilborg hovedsageligt være klassiske optimerings- og vedligeholdelsesopgaver, som it-konsulenterne skal besætte, fordi der vil blive holdt igen med nye innovationsprojekter.

"Ingen kender jo de fulde konsekvenser af finanskrisen, men vi er klar til slagsmålet om konsulent-jobbene," fastslår Stig Weilborg, der kan notere en vækstfremgang på 66 procent fra sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Microsofts kommende Surface Duo ligner en eklatant fiasko – men der er mening med galskaben
Microsofts spritnye Surface Duo synes at være dødsdømt fra starten af. Men der er gode grunde til at følge, hvad den kan udvikle sig til.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.