Artikel top billede

Analytiker: IBM vraget efter grundige overvejelser

IBM blev vraget efter grundige overvejelser, vurderer analytiker. Samtidig er de historiske bånd mellem A.P. Møller - Mærsk og IBM nu helt kappet, lyder det fra professor.

Analytiker i Sydbank Jacob Andersen, der følger A.P. Møller - Mærsk tæt, er ikke i tvivl om, at A.P. Møller- Mærsk har gjort sig meget grundige overvejelser, inden man fravalgte IBM til levering af et større erp-system til Maersk Olie og Gas.

"Den beslutning er ikke taget på tom mave. Der ligger meget seriøse overvejelser bag. Og selvom koncernen har draget konklusioner på sine uheldige erfaringer med it-problemer, bliver man nødt til at kigge frem," siger Jacob Andersen til Computerworld.

Han forklarer, at de tidligere it-problemer har koster A.P. Møller - Mærsk dyrt. Dengang blev de forkerte varer leveret til de forkerte priser til de forkerte steder.

Derfor er han også overbevist om, at it-området har maksimalt fokus nu.

"Det er også nødvendigt, for it er alfa omega for koncernen," forklarer han.

"It er simpelthen nøglen til succes i koncernen," siger analytikeren.

Vinderen af kontrakten blev Accenture og indiske L&T Infotech, skriver Børsen i dag.

IBM og Mærsk

Tidligere på året blev IBM også i anden sammenhæng vraget af A.P. Møller - Mærsk.

Dengang var det HP, der overhalede it-giganten indenom, hvilket gav en del tovtrækkeri mellem HP og IBM i pressen efterfølgende.

Grunden, til at IBM og A.P. Møller - Mærsks forhold er genstand for stor opmærksom, skyldtes dels de tætte historiske bånd mellem de to virksomhedsgiganter og dels A.P. Møller - Mærsks store it-problemer, som er blevet forklaret med blandt andet IBM's køb af Mærsks tidligere it-afdeling Maersk Data.

Helt tilbage, da A.P. Møller - Mærsk fik sine første hulkortsmaskiner, var IBM leverandør. Og siden har Mærsk Mc-Kinney Møller siddet i it-gigantens bestyrelse igennem mange år.

Men de bånd er fuldstændig revet over nu, mener professor i ledelse Anders Drejer fra Handelskolen i Århus.

"Det må man klart kunne sige - enten fordi Hr Møllers direkte indflydelse på den slags beslutninger i A. P. Møller-Mærsk efterhånden er formindsket så meget, at man kan agere uden skelnen, eller fordi IBM har gjort så meget i nælderne overfor sine kunder, at fortidens venskaber ikke er vigtige nok" siger Anders Drejer til Computerworld.

IBM: Vi har gode forbindelser
Hos IBM afviser man dog, at forholdet skulle være blevet mere køligt.

Kommunikationschef Marie-Louise Arnfast fra IBM forklarer, at IBM har "et godt og omfattende samarbejde med A.P. Møller - Mærsk, hvor vi løbende tegner nye kontrakter."

"A.P. Møller - Mærsk har en flerleverandør-strategi, og IBM har vundet flertallet af de kontrakter, vi har budt på," siger hun til Computerworld.

Hun peger blandt andet på, at A.P. Møller - Mærsk Gruppen og IBM også tidligere på året annoncerede indgåelsen af en femårig ISS-aftale (Internet Security Systems) til en værdi af 7,5 millioner dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?