Artikel top billede

Virksomhederne tøver med solid state-storage

Flere og flere virksomheder viser interesse for solid state-teknologier, men de fleste venter med at implementere det, til prisen er faldet.

Computerworld News Service: Flere brugere, der er blevet interviewet om emnet, er enige i, at solid state-teknologi kan komme til at booste deres virksomheds bundlinje en dag, men ingen af dem er klar til at hoppe med på vognen endnu.

Michael Loffredo, it-chef for ejendomsfirmaet Cushman & Wakefield, fortæller, at han har prøvet at finde ud af, om solid state-teknologiens stærke ydeevne, fravær af bevægelige dele og øgede strømeffektivitet er nok til at opveje den høje pris. Men han mener stadig, at prisen er for høj.

Er SSD for dyrt?

Michael Loffredo fortæller, at virksomheden holder igen med at teste solid state-drev, indtil prisen kun er 25 eller 30 procent højere end traditionelle harddiske.

Analytiker hos Objective Analysis, Jim Handy, mener ikke, at virksomhederne bør afskrive solid state-storage på grund af den høje pris. Han foreslår, at man laver en undersøgelse af, hvordan teknologien påvirker en virksomheds storage-omkostninger for at vise, at virksomheder der indfører solid state-storage, vil kunne mærke besparelserne hurtigere, end de regner med.

Han fortæller for eksempel, at man kan erstatte flere harddiske med et enkelt solid state-drev. På nuværende tidspunkt gemmer mange data, de ikke bruger så ofte, på langsomme drev, mens nødvendige data ligger på hurtigere drev, siger Jim Handy. En virksomhed kan erstatte de harddiske med et enkelt solid state-drev, og det kan give et rigtig godt afkast, fortsætter han.

Han fortæller, at nogle it-afdelinger placerer data i yderkanterne af harddiske med høj kapacitet for at sikre hurtigere adgang til dataene. Men det betyder, at der bruges penge på en masse uudnyttet storage-kapacitet. Et solid state-drev tilbyder topydelse, selv når det er fyldt til randen, siger han.

Skal købe gammelt udstyr

Michael Loffredo, it-chef for ejendomsfirmaet Cushman & Wakefield, fortæller, at leverandører af solid state-drev hurtigt kan øge deres salg til virksomheder ved at forbedre deres ombytnings-politikker.

"Hvis hardware-virksomhederne var lidt mere aggressive i deres tilbagekøb af brugt udstyr, ville det hjælpe potentielle kunder med at overkomme den høje pris på solid state-drev," siger han.

Cushman & Wakefield kunne få gavn af at bruge solid state storage-produkter til at gemme emails fra sine 4.700 brugere - hvis prisen var rigtig. Det fleste af virksomhedens agenter gemmer gamle emails, så de kan bruge dem til fremtidig kommunikation med gamle kunder. Men det kræver stærk storage at gemme dokumenter fra så mange brugere, siger Michael Loffredo.

George Crump, analytiker hos Storage Switzerland, tror, at mange flere virksomheder vil begynde at bruge solid state storage-systemer, når det kan bevises, at de sætter skub i forretningen. Han fortæller, at virksomheder kan vælge mellem to typer solid state-drev: dynamiske RAM-baserede og flash-baserede enheder. DRAM-storage er hurtigere, men koster meget mere end flash-baseret storage.

Hvorfor bruge ekstra penge?

2TB flash-baseret storage koster for eksempel omkring 180.000 dollards sammenlignet med cirka en million dollars for lige så meget DRAM-baseret storage.

"DRAM er hurtigere, men hvis man kan klare sig med flash, hvorfor så bruge de ekstra penge?" lyder det fra George Crump.

DRAM-baserede drev, der kan læse eller skrive data på 0,015 millisekunder, kan i gennemsnit klare 400.000 I/O-opgaver per sekund, siger George Crump. Disse drev er bedst til "write intensive" software og til virksomheder, der bruger ydedygtige database-applikationer, tilføjer han.

Et flash-baseret storage-drev kan læse eller skrive data på 0,2 sekunder og har en skrivehastighed på op til 100.000 I/O-opgaver per sekund og læsehastighed på op til 25.000 opgaver i sekundet, siger George Crump. Teknologien er bedst til læse-tunge applikationer, tilføjer han.

Tøvende skepsis

John Webster, analytiker hos Illuminata, siger, at flere og flere virksomheder begynder at forstå de tekniske og ydelsesmæssige fordele ved solid state-drev, men de fleste tror, de kan klare sig uden dem.

"Det er den typiske reaktion - de er lidt skeptiske," siger han.

Raphael Garcia, backup- og storage-administrator på Queens Library, siger, at solid state-teknologien ville kunne spare hans arbejdsplads for mange penge på sigt, men som offentlig insitution mangler biblioteket startkapital.

Brugen af de mere robuste solid state-drev i laptops til bibliotekspersonalet kunne betyde besparelser på længere sigt, siger han.

"Det ville koste mere til at starte med, men man ville kunne spare penge på vedligeholdelse og reparationer senere."

Den finansielle virksomhed Oppenheimer & Co har ikke brug for teknologien på nuværende tidspunkt, siger storage technology manager Michael McCardle. Han mener ikke, der er behov for det.

I dag har Oppenheimer harddisk-storage teknologier, der giver tilstrækkelig hastighed til en fornuftig pris, fortæller Michael McCardle.

"Det handler i bund og grund om virksomhedens behov. Hvis der ikke er et behov, er der heller ingen interesse," siger han.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere