Artikel top billede

Foto: Shawn Hearhart/iStockphoto

Kender du Danmarks bedste it-bloggere?

Selvom teknologi kan være et tørt emne, er der meget at sige - og skrive. Computerworld har fundet 10 gode, danske blogs, men listen er jo meget længere... Hvem ville du fremhæve?

Omfanget af blogs er på få år eksploderet. Derfor kan det være svært at navigere rundt i den enorme mængde af danske skribenter, medmindre man lige tilfældigvis falder over noget, der fanger.

Computerworld har taget turen rundt på nettet, og præsenterer her en liste med 10 danske blogs, som alle beskæftiger sig med teknologi, internet og udvikling.

Du er velkommen til at deltage i debatten nedenfor og selv komme med dine bud på Danmarks bedste teknologi-blogs.

It-bizzen
Tidligere programmør, forfatter og journalist på blandt andet Børsen og Computerworld, Dorte Toft, går i dybden med dansk it. Analyser og skarpe observationer baner vejen for heftig diskussion blandt Dorte Toft og hendes ivrige og trofaste læsere.

LabConfidential
En af Innovation Labs fronter mod omverdenen, hvor nye trends og tendenser vendes og drejes, mens der konstant tænkes i nye baner. Fremtiden er fokus, og emnerne kommer hele vejen omkring teknologisk udvikling.

hovedetpaabloggen.dk
Trine-Marie Kristensen beskæftiger sig med corporate blogging, PR og sociale netværk i firmaet Social Square, som hun er medstifter af, og har skrevet bogen 'Weblogs' om hele fænomenet. På hovedetpaabloggen.dk deler hun ud af sine erfaringer og synspunkter omkring det med at skrive til og på nettet.

Microformats
Informationsarkitekt Søren Johannessen skriver om microformats, det at inkludere metadata i HTML, og viser på microformats.dk konkrete og praktiske eksempler på, hvordan konceptet kan bruges i dagligdagen.

Genstart.dk
Morten Just, medstifter af Imity, bevæger sig på genstart.dk rundt i en verden af usability, hvor end han støder på det. Nettet er et oplagt hovedemne, men også almindelige hverdagsting, som dørtelefoner, skovstier og legoklodser får en tur igennem Morten Justs filter.

Entusiaster, nørder og de seje piger

Medieblogger
Nye medier er fokusområdet for Medieblogger, hvor nettes mange muligheder behandles, analyseres og sættes i perspektiv. Journalist Lars K. Jensen er en af folkene bag Ekstra Bladets blogsatsning, Nationen, og beskæftiger sig primært med netmediernes verden.

Codegirl.dk
Med emner som spænder fra programmeringssproget ruby on rails og fildeling, til routere og kvindekamp, sætter codegirl.dk spot på aktuelle emner ud fra et kvindeligt perspektiv. Særligt Antipiratgruppen er et hyppigt mål for bredsiderne fra den selverklærede nørd. Codegirls baggrund er sted mellem forskning og webudvikling, og der spares ikke på de tekniske vendinger i teksten.

iPhone Blog
Ulrik Hansen guider iPhone-entusiaster igennem et univers af applikationer og nyheder. iPhone Blog har været med fra sidelinjen siden de helt tidlige iPhone-dage og var med, da de første udgaver kom til landet. Vel at mærke længe før den populære mobiltelefon officielt blev solgt i landet.

Mikkel DeMib
Søgemaskineoptimering er i højsædet, når Mikkel DeMib Svendsen folder sig ud på sin blog. I et miks af nyheder og synspunkter giver den danske søgemaskineekspert indblik i branchen og tips til almindelige dødelige, som gerne vil være lidt bedre til det med at optimere hjemmesider.

Tveskov.com
I simple omgivelser trækker konceptudvikler og softwaredesigner Bjarne Tveskov tråde igennem teknologi- og it-verdenen. Formen kan virke lidt kaotisk, men Bjarne Tveskov kommer langt omkring og bringer store som små udklip af livet på nettet.

Giv din mening tilkende

Listen her er kun et udvalg af danske blogs og på ingen måde komplet. Kom gerne med dit bud på en eller flere gode, danske it-blogs i kommentarfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere