Artikel top billede

Danskere fusionerer om socialt netværk på mobilen

Det danske firma Zyb, som i to år har udviklet online-backup til mobiltelefonen, har købt Bluetooth-firmaet Imity. Sammen skal de udvikle et socialt netværk på mobilen.

Siden ZYB modtog E-handelsprisen i kategorien Nystartere i 2007, har firmaet ekspanderet med kontor i London, fået over 250.000 brugere og har snart 16 millioner kontakter i systemet.

Med Zyb kan brugerne nemlig synkronisere deres telefonbog med en server og efterfølgende administrere deres kontakter online.

Er ens kontakter også meldt til tjenesten, opdateres deres data automatisk, og her fungerer Zyb som et socialt netværk.

Flere funktioner

Med overtagelsen af Imity for et ikke-offentliggjort beløb vil Zyb nu udvide funktionaliteten og implementere Imitys Bluetooth-løsning.

Den gør det nemlig muligt at bruge mobiltelefonen som en slags radar, der hele tiden holder øje med hvem af dine kontakter, der er i nærheden.

”Opkøbet af Imity stemmer rigtigt godt overens med Zybs mål om at aktivere dit sociale netværk fra det virkelige liv, på telefonen og gøre det til en reel mobil oplevelse,” udtaler Tommy Ahlers, administrerende direktør i Zyb.

Sammen skal de skabe Zybs kommende satsning, kaldet ZYB Social Phonebook.

”Resultatet bliver en mobiltelefonbog, som man ikke har set magen til før. Jeg kan næsten ikke vente med at få den,” siger Morten Just, medstifter af Imity.

Avanceret telefonbog

ZYB Social Phonebook skal gøre det at holde kontakten meget nemmere.

Idéen er, at man automatisk modtager opdateringer fra sine kontakter. Eksempelvis vil man bare ved at indtaste et telefonnummer på en ny kontakt automatisk få alle kontaktoplysninger at se.

En anden funktion bliver, at man fra sin mobiltelefon kan se, om den man ringer til er ledig – før man ringer.

FORTSÆTTES

ZYB Social Phonebook

Ingen krav til nye vaner

Filosofien bag Imity er, at brugeren ikke skal ændre sine rutiner. Det eneste krav til brugeren er nemlig, at man har slået Bluetooth til.

Resten foregår helt automatisk.

Imity fungerer på den måde, at man på nettet skaber forbindelse til venner og kontakter.

Oplysningerne hentes automatisk fra mobiltelefonen, som hele tiden via Bluetooth holder øje med, om du kommer i nærheden af en person fra din kontaktliste.

Integreres i telefonbogen

Imitys kompetencer indenfor Bluetooth skal indgå i ZYB Social Phonebook og tilføre endnu en dimension til det sociale netværk, som også omfatter oplysninger om lokation og omgivelser.

”Man kan sige at der hidtil har været tre niveauer af lokation. Der har været land, by og vej. Og så tilfører Imity hvem,” fortæller Morten Just.

God timing

Stifterne af Imity vil fremover arbejde som ansatte i det noget større Zyb og primært fokusere på den videre udvikling af konceptet. Og det passer Morten Just rigtig godt.

”Det er folk med samme ånd som os. Der er bare flere af dem. Og de er dygtige mennesker, som er gode at arbejde sammen med, så det kommer ikke til at føles som den helt store ændring,” siger Morten Just.

Imity har tidligere haft vanskeligheder med finde en model, som kunne gøre projektet økonomisk bæredygtigt. Blandt andet derfor var tilbuddet fra Zyb interessant, og betød at idéen bag Imity kunne få lov til at fortsætte, om end i et nyt format.

”Zyb har mange gange flere brugere, end vi har. Ved at putte Imity ind i deres telefonbog, så lever vores idé videre, og tilfører ekstra værdi til telefonbogen,” lyder det fra Morten Just.

ZYB Social Phonebook forventes at blive lanceret først på sommeren, dog uden Imitys Bluetooth funktioner. De skal, efter planen, først komme i den næste version.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere