Artikel top billede

Stor it-satsning skal hjælpe syge danskere

It-gigant og Lægemiddelstyrelsen har indgået en aftale om et nyt it-projekt til et tre-cifret millionbeløb. Det skal sikre, at syge danskere får hurtigere adgang til ny medicin.

Lægemiddelstyrelsen og IBM har indgået en aftale om et nyt it-projekt til 144 millioner.

Der er tale om et SOA-projekt (serviceorienteret it-arkitektur), som skal lette arbejdsgangene for de ansatte i Lægemiddelstyrelsen, og det kan betyde, at syge danskere får hurtigere adgang til ny medicin.

Medarbejderne i Lægemiddelstyrelsen er i dag plaget af store mængder af papirarbejde og systemer, der kræver, at de samme oplysninger skal tastes ind flere gange.

Eksempelvis skal de ansatte gennemgå papirer og formularer, der fylder op til syv europaller, før et nyt medicinalprodukt kan blive sendt ud til de danske patienter, fortæller Christian Howard-Jessen, der er pressechef i Lægemiddelstyrelsen.

Han håber, at arbejdsdagen i fremtiden bliver betydeligt lettere for de ansatte i styrelsen.

Papirpaller på porten

Projektet indebærer, at alle Lægemiddelstyrelsens interne arbejdsgange inklusiv det gigantiske papirarbejde bliver digitaliseret.

"Det kommer til at forandre den måde, som vores ansatte arbejder på. De skal ikke længere sidde og kategorisere papirark og pakke europaller ud, og de får lettere ved at finde oplysninger i vores digitale arkiver, fordi en række af vores it-platforme nu bliver integreret med hinanden," siger Christian Howard-Jessen.

Han forventer, at Lægemiddelstyrelsen i fremtiden hurtigere kan godkende nye medicinalprodukter.

"I fremtiden kommer vi til at behandle ansøgninger om godkendelse af ny medicin hurtigere. Men jeg kan ikke sætte tid på, hvor meget hurtigere vi bliver," siger Christian Howard-Jessen.

Samlet indgangsportal

Hos IBM er der glæde at spore over den nye aftale, som ifølge det amerikanske it-firma er 'en stor aftale'.

"Det er en stor aftale for IBM, som er blevet underskrevet i dag. Og vi er specielt glade, fordi vi kan hjælpe de ansatte i Lægemiddelstyrelsen, som spiller en væsentlig rolle i det danske sundhedsvæsen," siger Steffen Lerche Nielsen, GBS Healthcare Leader, IBM Nordic.

De mange ansøgninger bliver gjort tilgængelige gennem IBM's CMS-system, FileNet P8, og alle de ansatte i Lægemiddelstyrelsen får adgang til deres digitale arbejdsgange gennem en samlet indgangsportal, der baserer sig på IBM's Websphere Portal.

Projektet bærer navnet DAHLIA, der er en forkortelse for 'Digitalisering Af Hele Lægemiddelstyrelsens Interne Arbejdsgange', og IBM forventer, at det nye system er fuldt implementeret i slutningen af 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere