Iværksættere siger nej til gratis TDC

TDC tilbyder landets iværksættere et års gratis webhotel og diverse konsulenthjælp. Men iværksætterne er ikke interesseret i håndrækningen fra telekæmpen.

2.500 iværksættere i stalden hos TDC. Det var forventningerne, da TDC Webmore i oktober tog på iværksættermesse med et godt - og i første omgang gratis - tilbud til Danmarks innovatører.

Men indtil videre har kun 20 iværksættere sagt ja tak til tilbuddet om gratis starthjælp fra telekæmpen.

Tilbuddet lyder ellers ganske besnærende for en iværksætterspire, der skal til at sætte handling bag drømme og ideer.

Teleseskabet tilbyder nemlig i samarbejde med et advokatfirma, et revisionsselskab og et konsulentfirma med speciale i intellektuelle rettigheder, at finansiere et opstartskursus og etablere en hjemmeside, hvor der kan handles og faktureres, kvit og frit i et år.

TDC Webmores pakke indeholder et regnskabssystem, en e-mail-konto, plads på et webhotel, registrering af web-domænenavn og drift af løsningen.

Rådgivningsdelen indeholder et gratis opstartsmøde med revisoren, juristen og eksperten i patent- og licensforhold.

No such thing
Men der er som bekendt "no such thing as a free lunch", og TDC forventer, at iværksætterne bliver hængende, når året er gået.

Det gør de måske også; der er bare ikke så mange til at blive hængende, som TDC regnede med.

Initiativtagerbag iværksætterpakken, salgsdirektør i TDC Hosting, Claus Bo Nielsen, understreger, at pakkens indhold er gratis i et år. Herefter har man fuld frihed til at trække stikket igen.

"Iværksætterne er på ingen vis er forpligtet til at fortsætte deres samarbejde med os efter det første år, så vi er langt fra sikre på at få denne investering igen," siger Claus Bo Nielsen.

Ikke en fiasko
Selvom kun få iværksættere har slået til, vil Claus Bo Nielsen ikke kalde initiativet for en fiasko.

"Timingen har nok ikke været den bedste, med finanskrisen, der gør, at mange iværksættere nok ikke lige hopper ud i det," siger han.

Han mener, at håndrækningen til iværksætterne fortsat er en god idé, og at programmet formentlig kører videre i 2009, selvom det egenlig er tidsbegrænset til i år.

"Jeg mener, det er en god hjælp til iværksætterne."

Også advokatfirmaet, der deltager i pakkeløsningen, mener at startervirksomhederne har brug for hjælp.

"Vi oplever en stor uvidenhed om, hvordan man etablerer et selskab, og hvordan man skal forholde sig til økonomisk hæftelse, ansættelsesforhold og lejeaftaler," siger Per Q. Ovesen fra Advokatgruppen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.