Iværksættere siger nej til gratis TDC

TDC tilbyder landets iværksættere et års gratis webhotel og diverse konsulenthjælp. Men iværksætterne er ikke interesseret i håndrækningen fra telekæmpen.

2.500 iværksættere i stalden hos TDC. Det var forventningerne, da TDC Webmore i oktober tog på iværksættermesse med et godt - og i første omgang gratis - tilbud til Danmarks innovatører.

Men indtil videre har kun 20 iværksættere sagt ja tak til tilbuddet om gratis starthjælp fra telekæmpen.

Tilbuddet lyder ellers ganske besnærende for en iværksætterspire, der skal til at sætte handling bag drømme og ideer.

Teleseskabet tilbyder nemlig i samarbejde med et advokatfirma, et revisionsselskab og et konsulentfirma med speciale i intellektuelle rettigheder, at finansiere et opstartskursus og etablere en hjemmeside, hvor der kan handles og faktureres, kvit og frit i et år.

TDC Webmores pakke indeholder et regnskabssystem, en e-mail-konto, plads på et webhotel, registrering af web-domænenavn og drift af løsningen.

Rådgivningsdelen indeholder et gratis opstartsmøde med revisoren, juristen og eksperten i patent- og licensforhold.

No such thing
Men der er som bekendt "no such thing as a free lunch", og TDC forventer, at iværksætterne bliver hængende, når året er gået.

Det gør de måske også; der er bare ikke så mange til at blive hængende, som TDC regnede med.

Initiativtagerbag iværksætterpakken, salgsdirektør i TDC Hosting, Claus Bo Nielsen, understreger, at pakkens indhold er gratis i et år. Herefter har man fuld frihed til at trække stikket igen.

"Iværksætterne er på ingen vis er forpligtet til at fortsætte deres samarbejde med os efter det første år, så vi er langt fra sikre på at få denne investering igen," siger Claus Bo Nielsen.

Ikke en fiasko
Selvom kun få iværksættere har slået til, vil Claus Bo Nielsen ikke kalde initiativet for en fiasko.

"Timingen har nok ikke været den bedste, med finanskrisen, der gør, at mange iværksættere nok ikke lige hopper ud i det," siger han.

Han mener, at håndrækningen til iværksætterne fortsat er en god idé, og at programmet formentlig kører videre i 2009, selvom det egenlig er tidsbegrænset til i år.

"Jeg mener, det er en god hjælp til iværksætterne."

Også advokatfirmaet, der deltager i pakkeløsningen, mener at startervirksomhederne har brug for hjælp.

"Vi oplever en stor uvidenhed om, hvordan man etablerer et selskab, og hvordan man skal forholde sig til økonomisk hæftelse, ansættelsesforhold og lejeaftaler," siger Per Q. Ovesen fra Advokatgruppen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.