Iværksættere siger nej til gratis TDC

TDC tilbyder landets iværksættere et års gratis webhotel og diverse konsulenthjælp. Men iværksætterne er ikke interesseret i håndrækningen fra telekæmpen.

2.500 iværksættere i stalden hos TDC. Det var forventningerne, da TDC Webmore i oktober tog på iværksættermesse med et godt - og i første omgang gratis - tilbud til Danmarks innovatører.

Men indtil videre har kun 20 iværksættere sagt ja tak til tilbuddet om gratis starthjælp fra telekæmpen.

Tilbuddet lyder ellers ganske besnærende for en iværksætterspire, der skal til at sætte handling bag drømme og ideer.

Teleseskabet tilbyder nemlig i samarbejde med et advokatfirma, et revisionsselskab og et konsulentfirma med speciale i intellektuelle rettigheder, at finansiere et opstartskursus og etablere en hjemmeside, hvor der kan handles og faktureres, kvit og frit i et år.

TDC Webmores pakke indeholder et regnskabssystem, en e-mail-konto, plads på et webhotel, registrering af web-domænenavn og drift af løsningen.

Rådgivningsdelen indeholder et gratis opstartsmøde med revisoren, juristen og eksperten i patent- og licensforhold.

No such thing
Men der er som bekendt "no such thing as a free lunch", og TDC forventer, at iværksætterne bliver hængende, når året er gået.

Det gør de måske også; der er bare ikke så mange til at blive hængende, som TDC regnede med.

Initiativtagerbag iværksætterpakken, salgsdirektør i TDC Hosting, Claus Bo Nielsen, understreger, at pakkens indhold er gratis i et år. Herefter har man fuld frihed til at trække stikket igen.

"Iværksætterne er på ingen vis er forpligtet til at fortsætte deres samarbejde med os efter det første år, så vi er langt fra sikre på at få denne investering igen," siger Claus Bo Nielsen.

Ikke en fiasko
Selvom kun få iværksættere har slået til, vil Claus Bo Nielsen ikke kalde initiativet for en fiasko.

"Timingen har nok ikke været den bedste, med finanskrisen, der gør, at mange iværksættere nok ikke lige hopper ud i det," siger han.

Han mener, at håndrækningen til iværksætterne fortsat er en god idé, og at programmet formentlig kører videre i 2009, selvom det egenlig er tidsbegrænset til i år.

"Jeg mener, det er en god hjælp til iværksætterne."

Også advokatfirmaet, der deltager i pakkeløsningen, mener at startervirksomhederne har brug for hjælp.

"Vi oplever en stor uvidenhed om, hvordan man etablerer et selskab, og hvordan man skal forholde sig til økonomisk hæftelse, ansættelsesforhold og lejeaftaler," siger Per Q. Ovesen fra Advokatgruppen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
En arbejdsuge på fire dage gjorde danske IIH Nordic berømt, men under coronakrisen har selskabets CEO indset, at der skal tages nye midler i brug
Danske IIH Nordic er blevet hædret for sit arbejdsmiljø, og under coronakrisen er medarbejderne blevet endnu mere tilfredse. Nu har selskabets topchef Henrik Stenmann indset, at den firedages arbejdsuge ikke kan stå alene.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.