Artikel top billede

It-mand anholdt for at misbruge special-viden

En tidligere netværksadministrator risikerer op til 12 års fængsel for hacking, id-tyveri og indbrud.

Computerworld News Service: Ifølge statsadvokaten i Santa Clara i den amerikanske delstat Californien har den tidligere netværks-administrator Andrew Madrid brugt sin it-erfaring til at gennemføre en række forbrydelser mellem september 2006 og marts 2008.

"Det er en af de mest sofistikerede computer-forbrydelser, vi nogensinde har været involveret i," udtaler Ben Field, Santa Claras vicestatsadvokat.

"Der er tale om computer-indbrud, brug af spyware og tyveri og ødelæggelse af proprietære data fra et computer-netværk."

Angreb tidligere arbejdsplads

Et af Andrew Madrids ofre er hans tidligere arbejdsgiver, en teknologivirksomhed i Californien.

Ifølge Ben Field slettede Andre Madrid data på virksomhedens servere i håb om, at de ville bede ham om at komme tilbage og løse det problem, han selv havde forårsaget.

Statsadvokaten i Santa Clara vil ikke afsløre navnene på ofrene for Andrew Madrids forbrydelser.

Ben Field fortæller, at Andrew Madrid ofte brugte sin nabos trådløse netværk for at gøre det sværere at spore hans hacking.

Forklædt som it-mand eller vagt

Ved at give sig ud som sikkerhedsvagt eller it-mand skaffede han sig også flere gange adgang til flere virksomheder sent om aftenen for at kigge efter laptops eller andet computerudstyr, han kunne stjæle, fortæller Ben Fields.

Han fik sommetider adgang til forskellige dele af en bygning ved at bruge sikkerhedsskilte, han havde fundet.

Hvis han blev stoppet af en af virksomhedens medarbejdere, fik han det til at lyde som om, han havde enhver ret til at være i virksomheden som it-mand, der var der for at arbejde, eller som sikkerhedsvagt, der holdt øje med stedet, fortæller Ben Fields.

Andrew Madrid havde endda tøj på, der lignede en sikkerhedsvagts uniform.

Udskiftede stregkoder

I andre tilfælde ændrede Andrew Madrid stregkodemærkerne på computerudstyr i forretninger, så han kunne betale mindre for det, end det egentlig kostede.

Nogle gange lavede han sine egne prismærker, og man har senere fundet en mobil stregkodeprinter i hans bil.

Andre gange tog han simpelthen stregkoden fra en billig maskine og satte den over på en dyrere HP-computer, fortæller Ben Fields.

Andrew Madrid erklærede sig skyldig i fredags og risikerer op til 12 års fængsel. Straffen bliver fastsat den 22. januar næste år.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.