Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) bliver forfulgt af svensk overvågning.

Svensk overvågning forfølger Lene Espersen

Sagen om mulig svensk industrispionage mod danske interesser forfølger Lene Espersen, der nu som økonomi- og erhvervsminister skal stå skoleret for Enhedslisten.

Den omdiskuterede svenske overvågningslovs indflydelse på danske interesser vender nu som en boomerang tilbage til økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen(K).

Det sker efter at Dansk Industri fredag slog fast, at Sverige nu officielt udgør en højere sikkerhedstrussel mod danske virksomheder på grund af den såkaldte FRA-lov, der tillader den svenske stat at overvåge al elektronisk kommunikation, der krydser Sveriges grænse.

Fjerde minister i rækken
Det nye trusselbillede har sammen med reaktionen fra Dansk Industri akkumuleret endnu et såkaldt paragraf 20 spørgsmål til den danske regering.

I dette tilfælde peger flasken på økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen, der samtidig bliver den fjerde minister, som drages ind i spørgsmålet om afklaringen af den svenske overvågningslovs konkrete betydning i Danmark.

Det var nemlig oprindeligt daværende justitsminister Lene Espersen (K), som i første omgang afkrævede Sverige en orientering om den svenske overvågningslov.

Fire måneder senere har Sverige stadig ikke svaret det danske justitsministerium på, hvad indholdet af den svenske lov konkret betyder for danske interesser.

Og det er dette manglende svar som i fredags fik Dansk Industri til at skrue trusselsscenariet fra Sverige op og samtidig udgive en decideret Antiovervågningsvejledning til danske virksomheder, som værn mod den mulige industrispionage.

Som femte minister i sagen skal erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen nu svare på, om hun finder det rimeligt, "at danske virksomheder pålægges ekstra udgifter til at beskytte sig imod industrispionage på grund af den nye svenske overvågningslov og den danske regerings passivitet i denne forbindelse."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.