Flere og flere bruger open source-software

Flere og flere virksomheder hopper med på open source-bølgen. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: Flere og flere virksomheder begynder at anvende open source i en eller anden udstrækning, viser en analyse fra analysehuset Gartner.

85 procent af de adspurgte virksomheder bruger på nuværende tidspunkt open source-baseret software, og de resterende 15 procent forventer at indføre det inden for det næste år.

Undersøgelsen er blevet udarbejdet i maj og juni 2008 og dækker 274 slutbruger-organisationer i en række lande og markeder i Asien, Europa og Nordamerika.

Ingen formel open source-politik
Ifølge undersøgelsen har 69 procent af de adspurgte virksomheder stadig ingen formel politik for evaluering og katalogisering af brugen af open source-baseret software.

Det medfører en stor risiko for erstatningsansvar i forbindelse med overtrædelser af de intellektuelle rettigheder, vurderer analysefirmaet.

"Bare fordi noget er gratis, betyder det ikke, at det ikke har en pris," siger Laurie Wurster, forskningschef hos Gartner.

"Virksomhederne bør have en politik for brugen af open source-baseret software, der fastlægger, hvilke applikationer der er understøttet af OSS og hvilke risici, der er forbundet med brugen af softwaren. Og når politikken så er på plads, skal der være en fremgangsmåde til at sørge for, at den bliver håndhævet."

Erstatter kommercielle produkter
Ifølge Gartner indikerer undersøgelsen, at man i stigende grad bruger open source-baseret software som erstatning for kommercielle produkter, men at open source-baserede software-komponenter oftest bruges til udvikling af infrastruktur.

På områder hvor open source-projekter er mest modne, virker it-afdelingerne tilfredse med at bruge open source-komponenter til at forbedre deres eksisterende infrastruktur-miljøer, viser undersøgelsen.

Men på områder hvor applikations-softwaren er mere umoden, bruges open source-baseret software i højere grad som erstatning for kommercielle produkter, hvilket formentlig skyldes omkostningerne og videreudviklingen det kræver at brugertilpasse applikationsprodukter.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan arbejder du sikkert hjemmefra og holder driften i gang
Nogle gange skal arbejdsopgaver bare løses hjemmefra, hvis driften fortsat skal holdes i gang. Her er det afgørende at have en plan for både drift, arbejdsindsats og den nødvendige it-sikkerhed. Også selvom 5, 10 eller 100 gange så mange brugere som normalt med kort varsel skal arbejde hjemme. I dette whitepaper kan du læse mere om de typiske roller, som hjemmearbejdet indebærer og hvilke løsninger Fortinet tilbyder for at sikre den stabile drift.