IFPI: Telebranchen har et etisk ansvar

Internetudbyderne har et etisk ansvar for at stoppe piratkopiering, mener musikbranchens organisation, IFPI.

Den danske telebranche er selv på vej ind i indholdsbranchen.

Det slår marketingdirektør hos IFPI, Jesper Bay, fast i en leder i nyhedsbrevet Pladebranchen.nu, som blev udsendt samme dag, som Østre Landsret afsagde dom i den omdiskuterede Pirate Bay-sag.

"Derfor har de en indlysende interesse i at medvirke til at begrænse pirateriet mest muligt," skriver Jesper Bay.

Har et etisk ansvar
Samtidig mener Jesper Bay, at begrebet Corporate Social Responsibility burde få virksomhederne, "der hver for sig i mange tilfælde er større end hele den danske pladebranche tilsammen, at medvirke til den nødvendige oprydning i de ulovligheder, der foregår på deres net," som han skriver i lederen.

IFPI Danmark forstår godt telebranchens ulyst til at blokere kundernes adgang til ulovlige tjenester på internettet.

Ifølge IFPI har internetudbyderne i forvejen svært ved at fastholde kunderne, og blokeringen vil gøre det endnu sværere, ræsonnerer Jesper Bay i lederen.

"Ironien er imidlertid, at flere internetudbydere også selv har store problemer, […] fordi den massive, ulovlige fildeling gør kundernes internetforbindelser langsommere. Også de kunder, der ikke foretager sig noget ulovligt," skriver Jesper Bay.

Handler ikke om censur
Pladebranchen ser ikke Pirate Bay-sagen mod telebranchen som et spørgsmål om hverken censur, ytringsfrihed eller kinesiske tilstande, sådan som kritikere tidligere har fremført, og som IFPI venter at få skudt i skoene igen efter Østre Landsrets stadsfæstelse af Pirate Bay-spærringen.

Når sagen for IFPI ikke handler om censur eller tab af ytringsfrihed på nettet, skyldes det ifølge Jesper Bay, at det indhold, man nu ikke længere vil kunne hente ulovligt på Pirate Bay i stedet kan skaffes lovligt på mange andre måder mod betaling.

Forberedt på kritik
"Tech-blogs over hele verden vil flyde over med kritik af IFPI og de øvrige rettighedshavere, som har vundet sagen og påstå, at vi er forstenede i vores måde at tackle teknologiens udfordringer på. Men det eneste, der er mere forudsigeligt end vores forsøg på effektivt at varetage producenters og kunstneres rettigheder, er nok denne kritik, hvis argumentation konsekvent undlader at forholde sig til lovgivningen på området," skriver Jesper Bay i lederen.

Samtidig konkluderer Jesper Bay, at Østre Landsrets afgørelse i Pirate Bay sagen fastslår, at internetudbyderne er ansvarlige for at hjælpe IFPI og pladebranchen med at stoppe det "massive internetpirateri […], som på verdensplan igennem de seneste snart 10 år har været den væsentligste årsag til faldet i pladeselskabernes omsætning."

Læs hele lederen fra Pladebranchen.nu her

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.