Rettighederne i Kina, Iran, Saudi-Arabien og Sudan

Sådan er menneskerettighederne i Kina, Iran, Saudi-Arabien og Sudan. Det er diktaturstater, mener Dansk Institut for Menneskerettigheder.

Vend tilbage til artiklen: Dansk overvågningssucces har kunder i diktaturer.

Kina, Iran, Saudi-Arabien og Sudan, hvor danske Milestone Systems har forhandlere er diktaturstater, mener Dansk Institut for Menneskerettigheder.

"Det er lande, som har alle de karakteristika, som kendetegner en diktaturstat.

De er stærkt autoritære, undertrykker ytringsfriheden, og som udsætter systemkritikere for tortur og fængselsstraffe. Og ofte er det heller ikke muligt at få en retfærdig rettergang," siger seniorforsker Hans-Otto Sano, der er leder af Dansk Institut for Menneskerettigheders forskningsafdeling.

Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside er især Kina, Iran og Saudi-Arabien kendetegnet ved ikke at overholde menneskerettighederne, indskrænkelser af pressefriheden og brug af dødsstraf.

Om Kina skriver Udenrigsministeriet: "Udviklingen i relation til særligt individets rettigheder viser visse tegn på fremskridt, men der er fortsat betydelige problemer på menneskerettighedsområdet, ikke mindst hvad angår den udbredte anvendelse af dødsstraf, tortur og tilbageholdelse uden domfældelse".

Udenrigsministeriet konstaterer desuden, at Saudi-Arabien ikke anerkender "menneskerettigheder i vestlig forstand" og, at det iranske styre slår hårdt ned på systemkritikere gennem lukning af blade og tidsskrifter, vilkårlige fængslinger af pressefolk, studenter og forkæmpere for menneskerettigheder.

I Sudan er menneskerettighedssituationen særlig forværret i Dafur-provinsen, der ifølge Amnesty International er præget af drab på civile, tortur og overgreb mod nødhjælpsarbejdere. Amnesty International påpeger også, at sudanske sikkerhedsstyrker gør sig skyldige i fængslinger af modstandere og anvender tortur mod minoritetsgrupper.

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Kina

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Iran

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Saudi Arabien

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Sudan

Du kan læse hele Udenrigsministeriets vurdering af situationen i de fire lande her.

Vend tilbage til artiklen: Dansk overvågningssucces har kunder i diktaturer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?