Psykolog: IT Factory-direktør kan være psykopat

Smilende udadtil selv om han bærer på en tung økonomisk byrde indadtil, klinger af psykopatiske træk hos den forsvundne IT Factory-direktør Stein Bagger. Læs om forsvindingsnummet her.

IT Factory's afhoppet direktør Stein Bagger er givetvis ude i en grusom og personlig krise, efter det er kommet frem, at IT Factory skylder en halv milliarder kroner væk.

Det mener psykolog Renate Sommerstad, der er blevet forelagt faktum om IT Factory's økonomiske situation og Stein Baggers forsvinden.

"Meget tyder på, at han har psykopatiske træk. Han opfører sig meget modstridende - på den ene side meget smilende og imødekommende og på den anden side har han længe gemt på hemmeligheden om hans firmas økonomiske krise," siger Renate Sommerstad til Computerworld.

Hun vil dog ikke stille en endelig diagnose, da hun ikke selv har haft Stein Bagger til test og behandling.

"Men han lyder som en mand, der skal i langvarig behandling," fortæller hun og forudsætter, at han er forsvundet af egen kraft uden at være blevet overfaldet eller bortført.

Elsker penge mere end sin kone
Og noget tyder da også på, at han har været nogenlunde ved sine fulde fem, da han er stukket af.

For Stein Bagger forvandt torsdag aften fra en konference i Dubai, hvor han var på en kombineret forretningsrejse og ferie sammen med sin kone.

Efter at have efterladt en besked i hotel-receptionen til sin kone om en forsinkelse, tager Stein Bagger sit pas fra konens taske og forsvinder senere på aftenen uden at fortælle nogen om sit forehavende.

Ifølge Stein Baggers kommunikationsrådgiver Erik Ove er den handling stik mod alt, hvad alle omkring Stein Bagger nogensinde ville have forudset.

"Alle ved, at han er ekstremt tæt knyttet til sin familie, og nu skal Stein Baggers kone nå til den erkendelse, at han elsker penge mere, end han elsker hende," forklarer Erik Ove.

Får uventet information i Dubai
Efter at have taget passet fra konens taske, efterlader Stein Bagger sin hustru på hotellet i Dubai og en datter fra et tidligere forhold i Danmark.

Han når dog ikke at få ryddet op i sine papirer i Danmark, hvilket undrer Erik Ove.

"Tesen går på, at Stein Bagger modtager nogle kritiske oplysninger i Dubai, der gør, at han bliver nødt til at forsvinde med det samme. Den ellers intelligente mand får ikke fjernet kritiske papirer vedrørende firmaets finansielle situation, som vi senere finder i Danmark," forklarer Erik Ove.

Derfor regner Erik Ove ikke med, at Stein Baggers forsvinden på nogen måde er planlagt.

"Han har givetvis fået en oplysning i Dubai, der har fået Stein Bagger til at forlade firmaet og familien med det samme."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.