IT Factory-skandalen - mystikken breder sig

Mystikken breder sig om Stein Bagger forsvindingsnummer.

Mystikken breder sig i IT Factory-skandalen.

Efter Computerworlds månedslange research i sagen sprang bomben mandag, da selskabets bestyrelse med Asger Jensby i spidsen erklærede IT Factory konkurs og samtidig meddelte, at direktør Stein Bagger er forsvundet og meldt til politiet for svindel for en halv milliard kroner.

Mandag hørte Computerworld rygter om et voldeligt overfald i Nordsjælland, der skulle have forbindelse til IT Factory-kollapset.

Her blev en forretningsforbindelse til Stein Bagger angiveligt overfaldet af to mænd. Politiet efterforsker nu sagen.

Den pågældende person bedyrer ifølge Ekstra Bladet, at han er medejer af selskabet Agios United, som også har Stein Bagger i ejerkredsen.

Det voldelige overfald kan have forbindelse til Ekstra Bladets oplysninger om, at den forsvundne Stein Bagger i flere år har plejet omgang med rockere fra Hells Angels og for få måneder siden blev set ombord på et privatfly sammen med to højtplacerede rockere.

Episoden har ført til, at bestyrelsesformand Asger Jensby nu har fået livvagt, oplyser pressemedarbejder Erik Ove til DR.

Hændelsen kan måske kædes sammen med, at Asger Jensby ifølge Business.dk var udsat for en 'mystisk oplevelse' torsdag nat, der straks fortalte ham, at der var noget galt i IT Factory.

Ifølge epn.dk kom beskeden i form af et telefonopkald fra Asger Jensbys advokat, der også er Stein Baggers hustrus advokat.

Jensby befandt sig på dette tidspunkt i Norge, men hastede allerede fredag morgen tilbage til Danmark for at lukke for al adgang til selskabet, dets papirer og konti, så Stein Bagger ikke kunne få adgang.

Asger Jensby vil ikke fortælle, hvad det præcist er, der får ham til at reagere, da der pågår politi-efterforskning.

Imidlertid er det kommet frem, at Stein Bagger var på nettet torsdag nat klokken 03:00. Offentligheden ved endnu ikke, hvad han foretog sig på nettet, eller hvorfra han koblede sig på.

Stein Bagger stemplede sit pas ud af Emiraterne torsdag klokken 13.

Spekulationerne går nu i retning af, at Stein Bagger har fået en besked, som har gjort, at han har besluttet sig for at komme af skinnerne i en fart. Papirerne i hans hemmelige kontor kunne han nemlig nemt være blevet brændt.

Den undrende og fortvivlede Bagger-familie frygter da også, at der kan være sket ham noget, selvom det vurderes, at hans leasing-svindel har stået på i flere år.

Stein Bagger er endnu ikke blevet sigtet af politiet, der fortsat er i gang med at efterforske den svindel, som indtil videre kun er blevet bragt til torvs af Asger Jensby og den øvrige bestyrelse.

Stein Bagger er for tiden efterlyst som forsvundet af Interpol.

Leasing-karussel
Leasing-fupnummeret er sket ved, at IT Factory har leaset ikke-eksisterende udstyr for store millionbeløb.

IT Factory har præsenteret vellignende fakturaer for udstyret for leasing-firmaerne, der dernæst har udbetalt salgsprisen, som IT Factory har indsat på udenlandske bankonti, der tilhører fiktive selskaber.

Som del af aftalen indvilger IT Factory i at betale månedlige leasing-beløb tilbage til leasing-firmaet - beløb, som kan finansieres ved at indgå nye leasing-kontrakter.

Sammenlagt vurderer Asger Jensby, at op mod 90 procent af IT Factorys omsætning har bygget på falske kontrakter.

Rettelse: I den første version af denne artikel fremgik det, at der i timerne efter, at Stein Baggers pas blev stemplet i Abu Dhabi lufthavn, kun afgik tre fly, nemlig til Paris, til Geneve og til Chennai i Indien, hvor IT Factory har en afdeling. Denne oplysning stammede fra Ekstra Bladet. Det viser sig imidlertid, at Ekstra Bladet har undersøgt afgangene fredag - og ikke torsdag, hvor Stein Bagger tilsyneladende var igennem lufthavnen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.