Danske it-fagforbund efterlyser IT Factory-ansatte

IT-Factory har ifølge de to største it-fagforbund i Danmark kun haft et par enkelte registrerede it-ansatte.

Det er ikke kun direktøren hos konkursramte IT-Factory, som er blevet væk. De it-ansatte i den danske afdeling er også svære at finde.

Hos de to største it-fagforbund, Prosa og HK/Samdata, er antallet af organiserede medlemmer med ansættelse hos IT-Factory meget beskedent.

Hos Prosa fortæller faglig sekretær Mogens Sørensen, at fagforbundet kun har et enkelt medlem registreret som ansat ved den nu konkursramte it-virksomhed, som ifølge regnskabet har beskæftiget 139 ansatte med udvikling, vedligeholdelse og markedsføring af software.

Et organiseret medlem
"Vi har kun registreret en enkelt. Der kan være flere, fordi de ikke lige har fået meddelt, at de flytter arbejdsplads," siger han.

Mandagens stormomsuste konkurs har fået Prosa til at offentliggøre en vejledning til medlemmerne om, hvordan de skal forholde sig under en konkurs.

Samtidig inviterer fagforbundet eventuelle konkursramte medlemmer til at søge vejledning og hjælp hos fagforeningen.

Stille liv
Ifølge Mogens Sørensen har Prosa aldrig hørt noget til virksomheden af faglig karakter. Typisk hører forbundet da også kun fra medlemmerne, når der sker et eller andet.

Dermed er det ikke unormalt, at mindre virksomheder kan leve et liv i det stille, uden at forbundet hører fra medlemmerne på stedet.

"Mig bekendt er der ikke overenskomst i virksomheden, siger Mogens Sørensen, der samtidig oplyser, at dette heller ikke er usædvanligt i it-branchen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.