Artikel top billede

Danske it-fagforbund efterlyser IT Factory-ansatte

IT-Factory har ifølge de to største it-fagforbund i Danmark kun haft et par enkelte registrerede it-ansatte.

Det er ikke kun direktøren hos konkursramte IT-Factory, som er blevet væk. De it-ansatte i den danske afdeling er også svære at finde.

Hos de to største it-fagforbund, Prosa og HK/Samdata, er antallet af organiserede medlemmer med ansættelse hos IT-Factory meget beskedent.

Hos Prosa fortæller faglig sekretær Mogens Sørensen, at fagforbundet kun har et enkelt medlem registreret som ansat ved den nu konkursramte it-virksomhed, som ifølge regnskabet har beskæftiget 139 ansatte med udvikling, vedligeholdelse og markedsføring af software.

Et organiseret medlem

"Vi har kun registreret en enkelt. Der kan være flere, fordi de ikke lige har fået meddelt, at de flytter arbejdsplads," siger han.

Mandagens stormomsuste konkurs har fået Prosa til at offentliggøre en vejledning til medlemmerne om, hvordan de skal forholde sig under en konkurs.

Samtidig inviterer fagforbundet eventuelle konkursramte medlemmer til at søge vejledning og hjælp hos fagforeningen.

Stille liv

Ifølge Mogens Sørensen har Prosa aldrig hørt noget til virksomheden af faglig karakter. Typisk hører forbundet da også kun fra medlemmerne, når der sker et eller andet.

Dermed er det ikke unormalt, at mindre virksomheder kan leve et liv i det stille, uden at forbundet hører fra medlemmerne på stedet.

"Mig bekendt er der ikke overenskomst i virksomheden, siger Mogens Sørensen, der samtidig oplyser, at dette heller ikke er usædvanligt i it-branchen.

Mange lykkeriddere i it-branchen

Hos landets anden store it-fagforening, HK/Samdata, vil faglig sekretær Finn Hansen ikke ud med det eksakte antal organiserede medlemmer hos IT-Factory.

"Men vi har ikke væsentligt flere end Prosa," fortæller Finn Hansen.

Ifølge Finn Hansen får ansatte ved en virksomhed, som går konkurs, løn frem til det lovlige opsigelsesvarsel, som afhænger af, hvor længe man har været ansat.

Den faglige sekretær vurderer, at der sagtens kan være tale om en håndfuld medarbejdere hos IT-Factory udenfor fagforeningen, som burde være organiseret hos HK/Samdata.

"Der er mange lykkeriddere i it-branchen," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere