Artikel top billede

Asger Jensbys mange selskaber går en usikker fremtid i møde efter IT Factorys kollaps. (Foto: Torben Klint)

IT Factory-kollaps ryster øvrige Jensby-firmaer

Konkursen hos IT Factory sender chokbølger gennem Asger Jensbys andre firmaer. Direktørerne har fået mundkurv på, men fortæller om dyb undren.

It-investor Asger Jensby har udover IT Factory en hel stribe andre firmaer igennem sit investeringsselskab JMI Invest. Firmaer, som nu er i chok efter mandagens IT Factory-kollaps.

Udover det nu konkursramte selskab ejer Asger Jensby blandt andet andele i firmaerne Fullrate, Folia, Digital House med flere. Det er nu selskaber, der ikke ved, om de er købt eller solgt.

Hos Digital House, der leverer printløsninger til erhvervslivet, er administrerende direktør Jesper Stahl rystet over it-nedsmeltningen.

Han afviser dog, at det får direkte betydning for Digital House.

"Det varer sgu nok lige lidt, inden man kommer sig over det. At IT Factory lukker og slukker er jo superhamrende uheldigt for en del af den aktionærkreds, der ligger bag Digital House, men det har ikke nogen indflydelse på vores forretning," siger administrerende direktør Jesper Stahl.

Samme besked kommer fra bredbåndsudbyderen Fullrate, som JMI Invest også har en ejerandel i.

"Vi har ikke behov for indskud af kapital, så vores investorers betalingsevne er uvedkommende. Jeg håber da, at JMI Invest kommer nogenlunde helskindet ud på den anden side. Hvis de ikke gør, er det ikke vores problem," siger direktør i Fullrate, Stig Myken.

Mundkurv på direktørerne

Meget tyder dog på, at Asger Jensby sammen med kommunikationsrådgiver Erik Ove har instrueret selskaberne om ikke at kommentere på situationen, og hvad der skal ske, hvis JMI Invest går konkurs.

Hos Folia, der laver kortsystemer og vejvisningsløsninger, er administrerende direktør Michael Gram kortfattet.

"Som udgangspunkt kan jeg sige, det ikke påvirker os specielt, men jeg bliver nødt til at henvise til Erik Ove omkring de her ting. Vi er blevet bedt om at henvise til Erik Ove," siger Michael Gram.

Meddelelsen er enslydende hos et andet delvist ejet Jensby-selskab, Copy Tosh, der leverer kopi-løsninger.

"Du skal snakke med Erik Ove. Men jeg føler mig ikke som en del af IT Factory. Jeg driver min forretning, og det gør vi godt. Alle andre spørgsmål skal rettes til Erik Ove," lyder det fra Rene Christiansen, direktør i Copy Tosh.

Samme besked kommer fra Jensby-selskabet, Skandiaweb, der leverer webløsninger til erhvervslivet.

"Det kan jeg ikke udtale mig konkret om. Du er nødt til at ringe til vores kommunikationsmand Erik Ove," siger administrerende direktør i Skandiaweb, Christian Samsø.

Også det nyligt opkøbte Scriptor, som Jensby anskaffede sig for mindre end en måned siden, er tavs i sagen.

"Jeg har selvfølgelig tænkt over det, men jeg har ikke nogen kommentarer, fordi jeg selv afventer situationen," siger Freddie Nielsen, direktør i Scriptor, som Asger Jensby og JMI Invest ejer 80 procent af.

Samtlige Asger Jensbys direktører har dog en holdning til gårsdagens it-kollaps.

Det siger Jensbys direktører om IT Factory

Alle direktørerne erkender, at IT Factory-nedsmeltningen kom højst overraskende.

Stig Myken, administrerende direktør i Fullrate, er nærmest mundlam over IT Factorys krak.

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er jo bizart. Jeg kan ikke erindre, jeg nogensinde har hørt om noget tilsvarende i dansk erhvervshistorie. Og det bliver jo mere og mere kulørt for hver time, der går," siger han.

Også direktøren for Digital House, Jesper Stahl, er overrasket.

"Selvfølgelig bliver man overrasket. Det er jo en corporate-historie uden lige, så der skal man lige sunde sig et øjeblik," siger han.

Problemer i familien

I kortforretningen Folia er administrerende direktør Michael Gram kortfattet om kollapset.

"Det kan der jo ikke være nogen, der er begejstrede for," kommer det lakonisk.

Ærgerlig er også direktør i Skandiaweb, Christian Samsø.

"Selvfølgelig er det meget ubehageligt for os alle sammen, og især jeg selv, der har været tre et halvt år i JMI Invest," siger han.

Hos et andet af Jensbys selskaber, Capto, der leverer brancheløsninger i Microsoft Dynamics, er administrerende direktør Bo Kruse trods alt fortrøstningfuld.

"Vi er ærgerlige og kede af, at sådan noget sker i vores familie, men det kommer ikke til at påvirke driften i Capto," siger administrerende direktør Bo Kruse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere