Artikel top billede

Claus Bobjerg Juul er skuffet over landsrettens dom, som han nu håber at få omstødt af Højesteret. "Dommerne har glemt at tage en masse ting med i dommen," siger han.

Fagforbund anker jobkartel-dom til Højesteret

Prosa og Claus Bobjerg Juul tabte i dag til IBM i sagen om de hemmelige jobkarteller. Derfor skal sagen nu i Højesteret.

Det var en skuffet Claus Bobjerg Juul, der i dag kommenterede sit nederlag i Østre Landsret i sagen mod IBM, som han mener, har lavet hemmelige jobklausuler, der begrænser it-ansattes muligheder for at få nye jobs.

"Jeg er da dybt skuffet over, at vi ikke vandt, men det er nu engang omstændighederne," siger han.

Med dommen mener Claus Bobjerg Juul, at retstilstanden for it-ansatte er sendt ud på et sidespor.

"I princippet betyder sagen, at alle er bange for at røre ved alle. Det er grunden til, man kan opleve at få et afslag på job. Hvis alle de store spillere indgår aftaler, så er der ikke mulighed for at finde nye jobs, fordi alle vil være bange for at ansætte alle. Så stort er it-jobmarkedet alligevel ikke i Danmark," siger han.

Sagen skal i Højesteret

Og blandt andet det forhold mener Claus Bobjerg Juul ikke, at dommerne har forstået.

"Dommerne har glemt at tage en masse ting med i dommen. Der er mange væsentlige ting, der blev fremlagt, som af en eller anden grund mangler i selve dommen. For mig at se ligner det, at dommerne ikke har forstået den store sammenhæng," siger han.

Derfor har Claus Bobjerg Juul nu sammen med Prosa, der fører sagen på hans vegne, besluttet at anke sagen til Højesteret.

I Prosa ærgrer forbundssekretær Hanne Lykke Jespersen sig over nederlaget.

"Vi synes, det er utrolig ærgerligt, at Landsretten har syntes, at den ansatte alene skal bære hele bevisbyrden, selvom det er modparten, der har adgang til beviserne," siger hun med henvisning til IBM.

Hun mener, Landsretten har undladt at tage stilling til centrale emner i sagen.

"Når man ser dommen, ser den rigtig ud, fordi den udelader alle de forklaringer, der taler til vores fordel. Det er noget af en anklage, men det er faktisk rigtigt," siger Hanne Lykke Jespersen.

IBM stillede forhindringer i vejen

Også Claus Bobjerg Juul mener, at IBM har forsøgt at stille forhindringer i vejen, fordi firmaet har nægtet at fremlægge afgørende kontrakter.

"IBM har hele tiden stillet en masse forhindringer i vejen. De har ikke prøvet at modargumentere, de har bare sat blokeringer op," siger han.

Hos IBM er reaktionen imidlertid kortfattet, men positiv.

"Vi er tilfredse med afgørelsen. Vi vil nu bruge tid på at studere dommen og har derfor på nuværende tidspunkt ikke flere kommentarer til afgørelsen," siger Louise Neel Høyer, presseansvarlig hos IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere