Mozilla dumper anti-phishing i Firefox

Mozilla fjerner phishing-filtret i Firefox 2.0 på anbefaling fra Google. Teknologien er ikke tidssvarende, lyder det fra søgegiganten.

Google har bedt Mozilla-folket om at fjerne phishing-beskyttelsen i den kommende opdatering af Firefox-browseren.

Funktionen fjernes i den opdatering af browseren, der er planlagt til at komme 16. december.

"Når Mozilla ruller Firefox 2.0.0.19 ud, vil den ikke indeholde den phishing-beskyttelse, der ellers har været en fast bestanddel af browseren siden 2006," skriver Mike Beltzner, direktør for Firefox, i en e-mail til Computerworlds amerikanske søsterudgivelse.

"I den nuværende udgave af Firefox er funktionen tilsluttet og fungerende, men i næste udgivelse er funktionen strøget," lyder det fra Mozilla-manden.

Google har bedt om ændringen
Phishing Protection-funktionen i Firefox advarer brugeren, når denne besøger en webside, der er mistænkt for at dække over en uhæderlig webside, hvorfra der foregår svindelnumre.

Listen over blokerede sider genereres af Google, og det er da også søgegiganten, der har haft en finger med i spillet om lukningen af funktionen.

Mike Beltzner skriver nemlig, at Google har bedt Mozilla om at stryge funktionen i Firefox, fordi browseren anvender en forældet protokol.

"Phishing Protection-funktionen i Firefox bygger på den første version af SafeBrowsing-protokollen," lyder det fra Mike Beltzner, der fortsætter med at fortælle, at Google og Mozilla har udviklet SafeBrowsing til en mere tidssvarende version 2.2.

Den nye teknologi, der beskytter mod både phishing og malware, anvendes i Firefox 3.0, der blev præsenteret i juni.

"Da Firefox 2.0 er ved at blive aflivet, har Google anmodet os om at fjerne funktionen fordi firmaet ikke længere vil understøtte forespørgsler på SafeBrowsing v1-portokollen," skriver Mike Beltzner til Computerworld.

Han lover dog, at brugerne af Firefox 2.0 vil blive informeret om lukningen. Brugere der vil holde fast i version 2.0 kan i stedet installerer FirePhish, der kan findes på Mozillas add-on-side.

Firefox 3.0 vil bibeholde beskyttelsen mod phishing og malware.

Firefox 2.0 på vej ud
Hvis alt går efter planen, bliver den sidste opdatering af Firefox 2.0.0.19.

Herefter vil arbejdet blive fokuseret på Firefox 3.0, der blev afsløret i midten af juni, kort tid efter at Mozilla havde meddelt, at man ville stoppe med at patche Firefox 2.0 sidst på året.

"På nuværende tidspunkt bruger to tredjedele af vores brugere Firefox 3, og mere end 50 procent tog imod det første tilbud om opgradering i slutningen af august," skriver Mike Beltzner på Mozillas hjemmeside.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.