Kommunale indbakker blottet for ODF og OOXML

En dansk gennemsnitskommune modtager stort set ingen OOXML- og ODF-dokumenter. Derimod er PDF et meget populært format.

Selvom offentlige myndigheder i over et år har rustet sig til at kunne modtage de åbne dokumentstandarder OOXML og ODF, er det endnu ikke gået op for de mange danskere, at de to formater findes.

Indbakkerne i Egedal Kommune drukner i hvert fald ikke i OOXML og ODF-formater fra borgerne, der mest sender .doc-filer fra Microsofts Word-program.

Af "nyere" dokumentformater tegner OOXML sig for 1,3 procent og ODF 0,1 procent i kommunens indbakke, hvorimod PDF er helt oppe og ringe på 98,6 procent - eller i alt cirka 10.500 dokumenter - siden Egedal Kommune begyndte at registrere indkomne dokumenter i august.

"Vi modtager generelt meget få ODF og OOXML-dokumenter. Samtidigt er vi selv med til at pumpe PDF-tallet i vejret, fordi vores blanketsystemer bliver spyttet ud i PDF," siger it-centerchef Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, der betegner Egedal som en dansk gennemsnitskommune.

Stor intern nytte
Han understreger samtidigt, at det lave antal ODF- og OOXML-dokumenter i kommunen ikke siger meget om de indre postgange i eksempelvis ministerierne, hvor sagsbehandlerne typisk forædler indsendte dokumenter fra alskens formater til enten ODF eller OOXML.

"Det er jo klart, at man internt har brug for at have de samme formater, hvis de ikke skal fryses fast i et format som PDF," siger Jørgen Kristensen.

Og fremtiden tegner lys for XML-formater som ODF og OOXML ifølge Jørgen Kristensen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.