Nye nederlag til TDC i monopol-sag

TDC har fået to nederlag i gammel monopol-sag og kan givetvis se frem til store millionerstatninger til konkurrenterne.

Danmarks største teleselskab TDC har fået to gevaldige begmænd i december angående en gammel sag om, hvorvidt TDC udnytter sin monopol-status til at skævvride konkurrencen på det danske telemarked.

Første slag kom i starten af december, da Teknologisk Institut i rapporten Undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet, konkluderer, at TDC forskelsbehandler sin egen interne teleafdeling og landets øvrige teleoperatører.

Instituttet peger på, at der er knas med operatørernes viden om infrastruktur, leverance og fejlretning blandt andet på grund af manglende indsigt i TDC interne Columbus-system.

"Der er tale om, at viden i TDC ikke er formaliseret i en grad, så den er let tilgængelig for operatørerne. Operatørerne får med andre ord ikke information automatisk, men kan ved at forespørge få adgang til information, eksempelvis historik data om, hvordan linjer tidligere har været anvendt, fejlrapporter etc.," hedder det i rapportens konklusioner[/url].

Gammel sag til millionbeløb
Det andet slag til TDC kom to uger senere, da Teleklagenævnet underkendte en TDC-anke, der gik på, at telegiganten fra Nørregade ikke havde handlet i strid med ikke-diskriminationsforpligtelsen i teleloven.

Begge sager stammer fra en afgørelse fra IT- og Telestyrelsen tilbage i november 2007, da styrelsen traf afgørelse om, at TDC havde forskelsbehandlet Cybercity-forespørgsler om adgangen til rå kobber.

"De to seneste afgørelser fastslår jo, at der er tale om diskrimination. Nu handler det vel mere om omfanget," forklarer regulatorisk chef hos Cybercity, Nicholai Pfeiffer.

Cybercity har i sagen stævnet TDC for "et stort tocifret millionbeløb" og der vil givetvis komme flere sager fra andre operatører. Blandt andre Telia har tidligere udtrykt ønske om at sagsøge TDC for skævvridningen.

Slår koldt vand i blodet
Hos TDC bliver der slået kold vand i blodet.

"Vi er meget glade for den omfattende rapport, som Teknologisk Institut har udarbejdet. Vi mener nemlig ikke, at rapporten dokumenterer væsentlige forskelle på vilkårene for vores egen interne og andre operatører," siger TDC-chefkonsulent Jens Hauge fra selskabets jura- og reguleringskontor.

Han understreger dog, at Teknologisk Institut drager konklusioner om, at TDC på infrastruktur, leverance og fejlretning skævvrider konkurrencen.

"Men det er der intet faktuelt belæg for. Eksempelvis vil en forsinkelse på indkoblingspunkter betyde det samme for TDC som for konkurrenterne," forsvarer Jens Hauge sig med.

IT- og Telestyrelsen har fået overdraget rapporten. Mens styrelsen gnasker sig gennem de 133 sider, så venter den ligeledes på TDC's udlægning af begivenhedernes gang.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.