Artikel top billede

Rygte: IBM vil fyre 16.000 ansatte om to uger

Ifølge massive rygter blandt IBM's ansatte planlægger selskabet at fyre 16.000 medarbejdere om et par uger.

I kølvandet på finanskrisen og med udsigten til et hårdt år, mener rygtesmede i IBM at vide, at det store selskab i løbet af januar vil fyre mange tusinde medarbejdere.

Det fremgår af medarbejder-sitet Allianceibm.org, som bekymrede IBM-ansatte løbende henvender sig til med deres oplysninger.

Ifølge flere af indlæggende mener afsenderne at vide, at IBM planlægger at fyre 16.000 ansatte i afdelinger over hele verden 22. og 23. januar. Det vil i givet fald svare til omkring fire procent af selskabets samlede medarbejderstab.

Websitet bliver drevet af et fagforbund, Alliance@IBM/Communications Workers of America Local 1701, der forsøger at organisere IBM-medarbejdere under sin egen paraply.

"Alle afdelinger vil blive ramt"

Flere af de bekymrede medarbejdere skriver, at især IBM's chip-fabrik i den amerikanske delstat Vermont vil blive særligt hårdt ramt.

"Alle afdelinger vil blive ramt," lyder det i et indlæg på sitet, mens en anden IBM-ansat skriver, at han har fået bekræftet rygtet af en chef.

"Fortrolighedserklæringer er blevet underskrevet blandt cheferne for, at det ikke skal slippe ud, men intet kan jo forblive i mørket i særlig lang tid," hedder det i indlægget.

En anden skriver, at han har fået at vide, at cheferne er blevet pålagt at svare "Jeg har ikke hørt noget konkret om reorganisering," hvis de bliver spurgt om rygterne. "Så pas på, hvis du hører denne formulering," hedder det i indlægget.

En tredje indlægs-forfatter skriver, at hans chef er involveret i den kommende fyringsrunde. "Han har fortalt mig, at antallet i vores afdeling vil blive meget stort. […] Han har flyttet halvdelen af os over på statsfinansierede projekter og tror, at han kan beskytte de flyttede folk, men han er ikke sikker. Ingen ønsker at sprede frygt, men fyringerne er på vej," skriver den pågældende IBM-medarbejder.

IBM Danmark har tidligere fyret

Fyrings-rygterne er opstået som forløber til IBM's offentliggørelse af regnskaberne for fjerde kvartal 2008, som ventes på gaden i løbet af få uger.

Herhjemme har IBM ingen kommentarer til de vedholdende rygter.

"Det er ikke IBM-praksis at kommentere på rygter og spekulationer," lyder det kortfattet fra IBM Danmarks pressechef, Carsten Grønning.

IBM Danmarks seneste store fyringsrunde fandt sted i august, da selskabet med et ordentligt hug med ragekniven skar 190 stillinger væk. Begrundelsen lød, at der var en 'ubalance' i selskabets 'ressource-situation'.

IBM er ikke det eneste selskab, hvor vedholdende rygter om kommende fyringsrunder suser rundt i gangene mellem medarbejder-kontorerne. Også ansatte i Microsoft mener at vide, at der er en større fyringsrunde under opsejling - en sag, som Microsoft Danmark angiveligt ikke kender noget til.

IBM Danmark har i det seneste år været plaget af en hel stribe dårlige sager, der har talt et af danmarkshistoriens største it-nedbrud med store selskaber som Carlsberg, Arla og Danske Bank som ofre, en lodret fyring af en stor offentlighed myndighed, der helt har mistet tilliden, tabet af en storordre på to milliarder kroner, et stort underskud, et stort tab på IBM's tætte forbindelser til kollapsede IT Factory samt en kold skulder fra A.P. Møller - Mærsk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere