Artikel top billede

TeliaSonera fyrer 2.900 medarbejdere

Som led i en spareplan afskediger TeliaSonera 2.900 medarbejdere i Sverige og Finland i løbet af 2009. De første 1.200 får besked i denne uge.

I februar 2008 meldte svensk/finske TeliaSonera ud, at man, inden 2009 er omme, vil skære antallet af ansatte ned med 2.900 medarbejdere som led i en større omstrukturering.

De første 1.200 medarbejdere vil i denne uge modtage besked og er ifølge TeliaSonera alle ansat i den svenske del af forretningen.

Fordelt på Sverige og Finland

Ud af de 2.900 fyringer vil de 2.000 nedlagte stillinger være i Sverige, mens de resterede 900 vil være i Finland.

TeliaSonera forventer, at den omfattende sparerunde vil medføre besparelser på cirka fem milliarder svenske kroner sammenlignet med 2007.

"Vi er i gang med at kigge på, hvilke planer der ligger for 2009, men lige nu kan jeg ikke sige andet end, at det primært vil være i Sverige og Finland," siger Telias danske direktør, Jesper Brøckner.

Ingen garantier

Mens det indtil videre ser ud til, at Telias godt 1.800 danske medarbejdere går fri af sparerunden, vil Jesper Brøckner ikke give nogen garantier for fremtiden.

"Man kan jo ikke udelukke, at der er nogen, der bliver ramt i Danmark, fordi vi arbejder som en koncern. Men jeg har ikke kendskab til nogen konkrete planer på det område," siger Jesper Brøckner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.