Artikel top billede

Klaus Holse Andersen tør ikke give garantier for, at Microsofts danske udviklingsafdeling undgår flere fyringer. Han forsikrer dog, at den amerikanske ledelse fortsat er tæt knyttet til Danmark. Foto: Torben Klint.

Flere danske Microsoft-fyringer kan være på vej

Dagens fyringsrunde i Microsofts danske udviklingsafdeling bliver måske ikke den sidste. Chefen i Vedbæk, Klaus Holse Andersen, afviser ikke flere nedskæringer.

Der kan være flere fyringer på vej i Microsofts danske udviklingsafdeling i Vedbæk.

Det siger Klaus Holse Andersen, direktør med ansvar for det globale salg af forretningsapplikationer og for udviklingsafdelingen i Vedbæk, til Computerworld.

"Der er ikke nogen garantier for, at dagens fyringer var de sidste. Det kan man aldrig garantere," siger han.

Dermed sætter han ekstra pres under de 750 ansatte, der i forvejen må vente en uge, før deres fremtid hos Microsoft er afklaret.

Meddelelsen om 75 til 90 danske Microsoft-fyringer blev overbragt til de ansatte i morges på et to timer langt fællesmøde i Vedbæk.

Fyringsrunden kommer som en del af de besparelser, der blev varslet af den internationale ledelse i går, og som skal resultere i, at Microsoft siger farvel til op til 5.000 ansatte.

1.400 er blevet fyret med øjeblikkelig virkning.

Ventede nedskæringer

Nyheden om nedskæringer er selvfølgelig blevet modtaget med mismod blandt de ansatte i Danmark, men dagens besked var ikke uventet, mener Klaus Holse Andersen.

"Der var nok ikke nogen, der havde forventet, at der ikke skulle ske noget med Microsoft. Det er jo sket med næsten alle andre virksomheder i vores og andre brancher," siger han.

Indtil videre er Microsoft dog en af de virksomheder, der har måtte skære mest i mandetallet.

Og hvis verdensøkonomien ikke ændrer sig til det bedre, kan softwaregiganten blive nødt til at realisere planerne om at fyre yderligere 3.600 personer i løbet af de næste 18 måneder.

Nogle af disse kan måske komme fra udviklingscentret i Vedbæk.

Microsoft er tæt knyttet til Danmark

Ledelsen i USA er dog stadig tæt knyttet til udviklingsafdelingen i Vedbæk, selvom den i dag meddelte medarbejderne, at 75 til 90 stillinger bliver nedlagt.

Det forsikrer Klaus Holse Andersen.

"Microsofts tilknytning til København som lokation og det her center i særdeleshed er der stadigvæk. Det bliver der ikke ændre noget på," siger han.

Med flere end 750 ansatte er Microsoft Development Center Copenhagen (MDCC) en af de største udviklingsafdelinger uden for USA.

Det er MDCC også efter fyringsrunden.

Ballmer: Danmark er vigtig
Med den udmelding gentager Klaus Holse Andersen beskeden fra sin chef Steve Ballmer, der i sommer gav samme besked til Computerworld, da han besøgte Danmark.

"Vi har rigtigt mange gode folk deroppe fra hele Europa, og vi drøfter faktisk for tiden, om vi burde udvide afdelingen i Vedbæk. Vi ved ikke, hvor meget den vil vokse, men vi har store planer, og det er noget, som vi klart overvejer," sagde han dengang.

Det var dog før udbruddet af den internationale finanskrise, der der har kastet den ene it-virksomhed efter den anden ud i massive fyringsrunder.

Dagens fyringsrunde får da heller ikke nogen strategisk betydning for det danske udviklingscenter, der stadig skal stå for udviklingen af Microsoft Dynamics NAV og bidrage til Dynamics AX.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere