Artikel top billede

Nu er der over en milliard på nettet

Internettet har netop passeret en milliard brugere. Kina skal sørge for den næste milliard, mener dansk forsker.

En milepæl er netop blevet passeret i den fortsatte succeshistorie om vores allesammens internet. I december blev internetbruger nummer en milliard registreret af firmaet comScore, der måler internet-traffik.

Det skriver Internetnews.com.

Der er flest internetbrugere i Asien og Stillehavsområdet, der tilsammen udgør 41 procent med sine cirka 416 millioner netsurfere, mens Europa indtager en andenplads med 28 procent og 283 millioner internetbrugere.

Der er 185 millioner nordamerikanere på nettet, mens Syd- og Mellemamerika har 75 millioner. Færrest netsurfere er der i Afrika og Mellemøsten, der tilsammen kan præstere fem procent med 49 millioner.

"At passere en milliard globale brugere er en vigtig milepæl i internettets historie. Den næste milliard vil være online, før vi ved det, og den tredje milliard vil komme endnu hurtigere end det," udtaler den administrerende direktør for comScore, Magid Abraham.

Kina suveræn vinder

Sammenligner man udbredelsen af internetbrugere landene imellem, indtager Kina en suveræn førsteplads med 180 millioner brugere. Det er hele 18 procent af alle netbrugere i verden.

USA tager andenpladsen med 163 millioner brugere, mens Japan har 63 millioner brugere, eller seks procent af alle.

Rapporten tæller kun internetbrugere over 15 år, der logger på fra hjemmet eller fra en arbejds-pc, og medregner altså ikke den voksende bestand af folk, der går på nettet via deres mobiltelefoner.

Tre ud af fire bruger Google

Ifølge comScores beregninger er verdens mest besøgte internet-site Google, med 778 millioner besøgende, 77 procent af alle internetbrugere.

Herefter følger Microsoft-relaterede hjemmesider med 647 millioner besøgende, mens Yahoo ligger nummer tre. Time Warner's AOL-sites og Wikipedia ligger stort set side om side på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

Facebook dominerer aldeles, når det gælder nettet sociale sider, med 222 millioner besøgende, og er dermed den verdens syvende mest populære hjemmeside. Danmark har i øvrigt netop overhalet Canada, som den nation, hvis indbyggere har flest Facebook-profiler per indbygger, og 34 procent af danskerne har en Facebook-profil.

Den næste milliard

Hvor den første milliard brugere er kommet på nettet i en fart, vil det måske gå lidt langsommere med den næste milliard.

Det forudsiger professor Niels Ole Finnemann, som leder Center for Internetforskning ved Aarhus Universitet.

Hvornår der er to milliarder internetbrugere, bliver et skud i tågen, siger han. Men det kommer sandsynligvis an på Kina, der er den virkeligt store spiller, med et stort marked under udvikling. Her vil udviklingen gå stærkt i lang tid endnu, mens der vil være en faldende udviklingskurve i Vesten.

"Det er svært at sætte tid på, men Kina er en driver i området. De skal vel selv op på en milliard brugere i løbet af de næste ti år," siger Niels Ole Finnemann.

Han peger på, at drivkraften i udbredelsen af nettet de første 10-15 år har været de veluddannede middelklasser i de højtudviklede lande.

"Men ser vi på et potentiale som Afrika, er der en tendens til, at mobiltelefoner trækker en teknologisk udbredelse, der ikke er så stærkt internet-orienteret. Vi har lidt forskellige udviklingsdynamikker, hvor udbredelsen af internettet måske står ved en barriere i øjeblikket," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere