Artikel top billede

Texas Instruments direktør i Danmark, Kim Breum-Christensen, har meddelt de 75 medarbejdere i Aalborg, at afdelingen lukker. Foto: Michael Bo Rasmussen/Baghuset

Texas Instruments fyrer alle i Aalborg

Endnu en amerikansk it-gigant drejer nøglen om i Aalborg. Texas Instruments fyrer alle ansatte.

It-giganten Texas Instruments lukker udviklingsafdelingen i Aalborg og fyrer samtlige 75 ansatte.

Det fortæller selskabets administrerende direktør i Danmark, Kim Breum-Christensen, til Computerworld.

Endnu er omstændighederne omkring fyringerne ikke faldet endeligt på plads.

"Fyringerne er blevet varslet i dag med henblik på at blive effektueret i februar, men der er ikke 120 procents klarhed om, hvorvidt folk bliver fritstillet med det samme," siger Kim Breum-Christensen.

Fyringerne omfatter kun selskabets ansatte i Aalborg, der udvikler referencedesign til mobiltelefoner baseret på moderselskabets chips.

Selskabet har yderligere 15 ansatte i Lyngby. De bliver ikke berørt af den danske fyringsrunde.

Sat til salg i oktober

Lukningen af Aalborg-afdelingen kommer, efter det amerikanske moderselskab tidligere i dag meldte ud, at det sagde farvel til 1.800 ansatte nu og yderligere 1.600 på et senere tidspunkt.

Allerede i oktober 2008 meddelte det amerikanske moderselskab, at det ville skille sig af med den såkaldte GGE-enhed, som blandt andet Aalborg-afdelingen var en del af.

GGE er en forkortelse for GSM, GPRS og EGDE.

Sammen med 'til salg'-skiltet fik medarbejderne også beskeden om, at hvis det ikke lykkedes at finde en køber, så ville afdelingen blive lukket.

Derfor kommer lukningen ikke som et lyn fra en klar himmel, og TI-ledelsen i Danmark har haft gode muligheder for at forberede det scenarie, hvor selskabet måtte fyre de ansatte.

"Vi har fundet forskellige virksomheder, som vi vil tilbyde at overtage hele eller dele af medarbejderstaben. Der er både danske og udenlandske selskaber, som vi allerede nu har taget kontakt til," siger Kim Breum-Christensen.

Hårdt stød til Aalborg

Med afskedigelsen af samtlige ansatte er der rettet endnu et hårdt stød mod erhvervslivet i nordjylland.

Tidligere på måneden lukkede også Motorola afdelingen i Aalborg og fyrede samtidig de 260 mobiludviklere.

Ligesom i tilfældet Texas Instruments var det ikke muligt at finde en køber til Motorolas afdeling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere