Google-fejl dømte uskyldige søgninger farlige

En fejl hos søgemastodonten var skyld i et web-kaos, hvor et hav af links blev kategoriseret som farlige. Google undskylder episoden.

"This site may harm your computer"

Den besked fik rigtig mange brugere af Googles søgemaskine i lørdags.

Det meste af lørdagen blev samtlige links hos søgegiganten nemlig markeret med denne besked, der normalt er en indikator om, at der kan være skadelig kode forbundet ved at klikke på en sådan webhenvisning.

Der var dog tale om en fejl hos Google i denne weekend.

Den forkerte besked opstod på grund af en menneskelig fejl, hvor værdien "/" blev indsat som en selvstændig streng og derved udløste en alarm, som markerer alle websider som værende fjendtlige.

Google undskylder
Det er non-profit-organisationen StopBadware, som står bag Googles "This site may harm your computer-advarsel," og som en direkte konsekvens af fejlen blev StopBadwares officielle websted selv udsat for et Denial of Service-nedbrud.

Det gjorde tjenesten ude af stand til at svare på forespørgsler fra brugere, som henvendte sig for at søge yderligere oplysninger om, hvorfor et websted var blevet dømt til at indeholde skadelig kode, lyder det fra sikkerhedsfirmaet CSIS.

Fejlen er nu rettet hos Google, og alt skulle fungere efter normal status.

På sin blog forklarer og undskylder Google episoden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.