Artikel top billede

Rapport: Online udviklingsplatforme stadig umodne

Cloud computing og online udviklingsplatforme er endnu på et umodent stadie, fastslår Gartner.

I kølvandet på den cloud computing-bølge, der ruller ind over it-verdenskortet i disse år, finder man de onlinebaserede udviklingsplatforme, der bruges til at udvikle de software-as-a-service (SaaS).

Hos analysehuset Gartner har man valgt at kalde de nye udviklingsplatforme for 'service-enabled application platforms' (SEAP), andre kalder tendensen platform-as-a-
service (PaaS).

"SEAP's er det fundament, som software-as-a-service-løsninger bliver bygget på," udtaler Gartner- analytiker Mark Driver.

Selvom der allerede er godt gang i udviklingen på området, vurderer Gartner, at der endnu vil gå adskillige år, inden der er tale om mainstream-teknologi.

"I 2015 vil cloud computing være blevet tilpasset og den foretrukne løsning til mange applikations-udviklings projekter," lyder det fra Gartner.

Mange løsninger

Hos Salesforce forsøger man at skabe en forretning på selskabets egen udviklingsplatform, Force.com. Google har sin App Engine, Amazon sin Elastic Compute Cloud, og Micosoft satser på sin Azure-platform.

Blandt de mindre spillere på markedet finder man selskaber som Bungee og Heroku.

Gartner forudser, at modningen af markedet over de kommende år vil finde sted i tre perioder.

Frem til 2011 vil markedet være præget af pionerer og 'opdagelsesrejsende', hvorfor brugerne anbefales at satse på de udviklingsprojekter, der kan give afkast inden for en overskuelig periode.

Mellem 2010 og 2013 vil markedet for online platforme opleve en konsolidering, og i den periode kan man godt satse på projekter, der strækker sig over en tre til fem år, mener Gartner.

Fra 2012 og frem i tiden forventer analytikerne, at markedet for online udviklingsplatforme vil være modnet, og at de resterende spillere på sigt vil levere åbne platforms-løsninger, der er i stand til at tale sammen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?