Det er en medarbejderskat på hjemmearbejdspladsen og et skridt i den forkerte retning, mener Tom Togsverd, direktør i ITEK.

Arbejdsgiver-betalt mobil skal beskattes hårdere

Skattekommissionen vil beskatte arbejdsgiver-betalt bredbånd og mobil-telefon. Det vil ifølge Dansk Industri være med til at hæmme udviklingen af it-kompetencer.

En skat på 5.000 kroner om året for, at din arbejdsgiver betaler enten din telefon, dit bredbånd eller din pc.

Sådan lyder beskrivelsen af et forslag fra regeringens Skattekommision, som vil aflive skattefordelene i medarbejderbredbånd. Forslaget er en del af kommisionens omfattende forslag til omlægning af det danske skattesystem.

Mulitmedieskatten, som kommisonen kalder forslaget, består i, at medarbejderen beskattes for 5.000 kroner årligt, hvis man enten får betalt telefon, internet eller pc af sin arbejdsgiver. Multimedieskatten er på 5.000 kroner lige meget om man kun får en eller alle goder.

Forslaget møder modstand i Dansk Industri, hvor brancheorganisationen for it- og teleerhverv, ITEK, argumenterer imod forslaget.

"Det er et skridt i den forkerte retning. Det er en medarbejderskat på hjemmearbejdspladsen. Og jeg frygter, at nogen medarbejdere så siger, at de ikke gider have den," siger Tom Togsverd, der er direktør i ITEK.

Han frygter, at det er de mindst it-parate grupper, som vil trække følehornene til sig med den nye skat. ITEK-direktøren tilføjer, at mange af de grupper, som i dag har bredbåndsaftaler, formentlig ikke vil opsige deres aftaler. Men de grupper, som ikke har fået medarbejderbredbånd, blandt andet i det offentlige, vil nu helt droppe ideen, hvis Tom Togsverds bekymring bliver til virkelighed.

Høje priser
Samtidig mener han, at beløbet på de 5.000 kroner er i den høje ende af skalaen. Tom Togsverd forklarer, at med en pakkeløsning med telefoni og netadgang vil det være for meget at betale 5.000 kroner i skat om året.

"Det er nok også lige at toppe den. Det næstbedste ville være et lavere beløb," siger Tom Togsverd, som dog helst ser forslaget glide helt ud.

På den anden side kan hans modvilje hurtigt blive mindre. Hvis politikerne skruer endnu mere på skatten på arbejde, end Skattekommissionen har lagt op til.

"Hvis vi skal yde det offer, så synes vi også, at præmien skal være større. Hvis vi havde fået mere på marginalskatten så ville vi også ofre det skattefrie medarbejderbredbånd. Alle skal jo give noget," siger Tom Togsverd.

Computerworld har udsendt en rettelse til denne artikel:
Computerworld skrev, at skattekommisionen har foreslået en multimedieskat på arbejdsgiverbetalt bredbånd, telefon og hjemmepc på 5.000 kroner. Det er ikke tilfældet. Skattekommisionen har foreslået en multimedieskat, hvor medarbejderen beskattes af 5.000 kroner. Det vil sige, at det endelige beløb ikke er 5.000 kroner, men derimod afhængig af den enkeltes skat.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.