Artikel top billede

Det er en medarbejderskat på hjemmearbejdspladsen og et skridt i den forkerte retning, mener Tom Togsverd, direktør i ITEK.

Arbejdsgiver-betalt mobil skal beskattes hårdere

Skattekommissionen vil beskatte arbejdsgiver-betalt bredbånd og mobil-telefon. Det vil ifølge Dansk Industri være med til at hæmme udviklingen af it-kompetencer.

En skat på 5.000 kroner om året for, at din arbejdsgiver betaler enten din telefon, dit bredbånd eller din pc.

Sådan lyder beskrivelsen af et forslag fra regeringens Skattekommision, som vil aflive skattefordelene i medarbejderbredbånd. Forslaget er en del af kommisionens omfattende forslag til omlægning af det danske skattesystem.

Mulitmedieskatten, som kommisonen kalder forslaget, består i, at medarbejderen beskattes for 5.000 kroner årligt, hvis man enten får betalt telefon, internet eller pc af sin arbejdsgiver. Multimedieskatten er på 5.000 kroner lige meget om man kun får en eller alle goder.

Forslaget møder modstand i Dansk Industri, hvor brancheorganisationen for it- og teleerhverv, ITEK, argumenterer imod forslaget.

"Det er et skridt i den forkerte retning. Det er en medarbejderskat på hjemmearbejdspladsen. Og jeg frygter, at nogen medarbejdere så siger, at de ikke gider have den," siger Tom Togsverd, der er direktør i ITEK.

Han frygter, at det er de mindst it-parate grupper, som vil trække følehornene til sig med den nye skat. ITEK-direktøren tilføjer, at mange af de grupper, som i dag har bredbåndsaftaler, formentlig ikke vil opsige deres aftaler. Men de grupper, som ikke har fået medarbejderbredbånd, blandt andet i det offentlige, vil nu helt droppe ideen, hvis Tom Togsverds bekymring bliver til virkelighed.

Høje priser

Samtidig mener han, at beløbet på de 5.000 kroner er i den høje ende af skalaen. Tom Togsverd forklarer, at med en pakkeløsning med telefoni og netadgang vil det være for meget at betale 5.000 kroner i skat om året.

"Det er nok også lige at toppe den. Det næstbedste ville være et lavere beløb," siger Tom Togsverd, som dog helst ser forslaget glide helt ud.

På den anden side kan hans modvilje hurtigt blive mindre. Hvis politikerne skruer endnu mere på skatten på arbejde, end Skattekommissionen har lagt op til.

"Hvis vi skal yde det offer, så synes vi også, at præmien skal være større. Hvis vi havde fået mere på marginalskatten så ville vi også ofre det skattefrie medarbejderbredbånd. Alle skal jo give noget," siger Tom Togsverd.

Computerworld har udsendt en rettelse til denne artikel:
Computerworld skrev, at skattekommisionen har foreslået en multimedieskat på arbejdsgiverbetalt bredbånd, telefon og hjemmepc på 5.000 kroner. Det er ikke tilfældet. Skattekommisionen har foreslået en multimedieskat, hvor medarbejderen beskattes af 5.000 kroner. Det vil sige, at det endelige beløb ikke er 5.000 kroner, men derimod afhængig af den enkeltes skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere