Artikel top billede

"Med den nye SAP Business Suite kan kunderne hurtigt tage hånd om forandringer og udrulle kun de løsninger, der betyder mest for deres forretning," forklarer SAP-topchef Jim Hagemann Snabe.

SAP klar med Business Suite 7 og finanskrise-fokus

SAP bruger finanskrisen som afsæt for at lancere en ny version af selskabets ERP-produkter. Planlægning og økonomi er vigtigere end nogensinde, lyder rationalet hos den den tyske softwaregigant.

Det er hårde tider for både SAP og SAP's mange kunder.

I sidste uge lød meldingen fra den tyske softwaregigant, at det globale antal medarbejdere skal reduceres med 3000, inden året er omme.

1. januar hævede SAP support-udgifter for en stor del af kunderne, hvilket tidligere har skabt en del debat.

Og nu sender SAP så sin Business Suite 7 på gaden, og her er netop finanskrisen et af salgsargumenterne over for kunderne.

"I det nuværende miljø bliver enhver organisation udfordret til at fokusere på den kortsigtede forretnings-værdi og samtidig sikre sammenhængende it-arkitektur og it-landskab," lyder det fra SAP.

Satser på SOA

SAP har med sin nye Business Suite 7 givet samtlige produkter en overhaling og samtidig sikret, at suiten nu bygger på en modul-baseret, service-orienteret arkitektur (SOA).

"Med den nye SAP Business Suite kan kunderne hurtigt tage hånd om forandringer og udrulle kun de løsninger, der betyder mest for deres forretning," forklarer SAP-topchefen, Jim Hagemann Snabe.

En af fordelene ved SOA-statregien er ifølge SAP, at kunderne i langt højere grad kan vælge kun de komponenter og funktioner, de har brug for - uden at skulle opgraderere hele Business Suiten.

Dermed håber selskabet at kunne sikre kortere implementeringer og undgå integrations-problemer.

IBM som partner

SAP, der har omkring 50.000 medarbejdere på verdensplan, hører til blandt de største software-firmaer i verden, kun overgået af selskaber som Oracle, IBM og Microsoft.

Det var fem tidligere IBM-folk, der i sin tid grundlagde selskabet, og i forbindelse med lanceringen af Business Suite 7 meddeler SAP, at netop IBM nu bliver en første leverandører af system-integration og applikations-management på verdensplan, der adopterer 'Run SAP methodology' - strategien til implementering af end-to-end løsninger.

"Ved at adoptere Run SAP methodology ind i vores egne SAP-implementerings-standarder, vil vi hjælpe kunderne med at integrere SAP-applikationer på tværs af virksomheden og gøre det muligt for dem at styre deres SAP-applikationer mere effektivt og til lavere omkostninger," udtaler IBM's John Leffler fra Global Business Services.

Video-interview med Jim Hagemann:
Du kan selv bedømme SAP's nye tiltag i dette interview med Jim Hagemann:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere