Artikel top billede

"Med den nye SAP Business Suite kan kunderne hurtigt tage hånd om forandringer og udrulle kun de løsninger, der betyder mest for deres forretning," forklarer SAP-topchef Jim Hagemann Snabe.

SAP klar med Business Suite 7 og finanskrise-fokus

SAP bruger finanskrisen som afsæt for at lancere en ny version af selskabets ERP-produkter. Planlægning og økonomi er vigtigere end nogensinde, lyder rationalet hos den den tyske softwaregigant.

Det er hårde tider for både SAP og SAP's mange kunder.

I sidste uge lød meldingen fra den tyske softwaregigant, at det globale antal medarbejdere skal reduceres med 3000, inden året er omme.

1. januar hævede SAP support-udgifter for en stor del af kunderne, hvilket tidligere har skabt en del debat.

Og nu sender SAP så sin Business Suite 7 på gaden, og her er netop finanskrisen et af salgsargumenterne over for kunderne.

"I det nuværende miljø bliver enhver organisation udfordret til at fokusere på den kortsigtede forretnings-værdi og samtidig sikre sammenhængende it-arkitektur og it-landskab," lyder det fra SAP.

Satser på SOA

SAP har med sin nye Business Suite 7 givet samtlige produkter en overhaling og samtidig sikret, at suiten nu bygger på en modul-baseret, service-orienteret arkitektur (SOA).

"Med den nye SAP Business Suite kan kunderne hurtigt tage hånd om forandringer og udrulle kun de løsninger, der betyder mest for deres forretning," forklarer SAP-topchefen, Jim Hagemann Snabe.

En af fordelene ved SOA-statregien er ifølge SAP, at kunderne i langt højere grad kan vælge kun de komponenter og funktioner, de har brug for - uden at skulle opgraderere hele Business Suiten.

Dermed håber selskabet at kunne sikre kortere implementeringer og undgå integrations-problemer.

IBM som partner

SAP, der har omkring 50.000 medarbejdere på verdensplan, hører til blandt de største software-firmaer i verden, kun overgået af selskaber som Oracle, IBM og Microsoft.

Det var fem tidligere IBM-folk, der i sin tid grundlagde selskabet, og i forbindelse med lanceringen af Business Suite 7 meddeler SAP, at netop IBM nu bliver en første leverandører af system-integration og applikations-management på verdensplan, der adopterer 'Run SAP methodology' - strategien til implementering af end-to-end løsninger.

"Ved at adoptere Run SAP methodology ind i vores egne SAP-implementerings-standarder, vil vi hjælpe kunderne med at integrere SAP-applikationer på tværs af virksomheden og gøre det muligt for dem at styre deres SAP-applikationer mere effektivt og til lavere omkostninger," udtaler IBM's John Leffler fra Global Business Services.

Video-interview med Jim Hagemann:
Du kan selv bedømme SAP's nye tiltag i dette interview med Jim Hagemann:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?