Artikel top billede

"Med den nye SAP Business Suite kan kunderne hurtigt tage hånd om forandringer og udrulle kun de løsninger, der betyder mest for deres forretning," forklarer SAP-topchef Jim Hagemann Snabe.

SAP klar med Business Suite 7 og finanskrise-fokus

SAP bruger finanskrisen som afsæt for at lancere en ny version af selskabets ERP-produkter. Planlægning og økonomi er vigtigere end nogensinde, lyder rationalet hos den den tyske softwaregigant.

Det er hårde tider for både SAP og SAP's mange kunder.

I sidste uge lød meldingen fra den tyske softwaregigant, at det globale antal medarbejdere skal reduceres med 3000, inden året er omme.

1. januar hævede SAP support-udgifter for en stor del af kunderne, hvilket tidligere har skabt en del debat.

Og nu sender SAP så sin Business Suite 7 på gaden, og her er netop finanskrisen et af salgsargumenterne over for kunderne.

"I det nuværende miljø bliver enhver organisation udfordret til at fokusere på den kortsigtede forretnings-værdi og samtidig sikre sammenhængende it-arkitektur og it-landskab," lyder det fra SAP.

Satser på SOA

SAP har med sin nye Business Suite 7 givet samtlige produkter en overhaling og samtidig sikret, at suiten nu bygger på en modul-baseret, service-orienteret arkitektur (SOA).

"Med den nye SAP Business Suite kan kunderne hurtigt tage hånd om forandringer og udrulle kun de løsninger, der betyder mest for deres forretning," forklarer SAP-topchefen, Jim Hagemann Snabe.

En af fordelene ved SOA-statregien er ifølge SAP, at kunderne i langt højere grad kan vælge kun de komponenter og funktioner, de har brug for - uden at skulle opgraderere hele Business Suiten.

Dermed håber selskabet at kunne sikre kortere implementeringer og undgå integrations-problemer.

IBM som partner

SAP, der har omkring 50.000 medarbejdere på verdensplan, hører til blandt de største software-firmaer i verden, kun overgået af selskaber som Oracle, IBM og Microsoft.

Det var fem tidligere IBM-folk, der i sin tid grundlagde selskabet, og i forbindelse med lanceringen af Business Suite 7 meddeler SAP, at netop IBM nu bliver en første leverandører af system-integration og applikations-management på verdensplan, der adopterer 'Run SAP methodology' - strategien til implementering af end-to-end løsninger.

"Ved at adoptere Run SAP methodology ind i vores egne SAP-implementerings-standarder, vil vi hjælpe kunderne med at integrere SAP-applikationer på tværs af virksomheden og gøre det muligt for dem at styre deres SAP-applikationer mere effektivt og til lavere omkostninger," udtaler IBM's John Leffler fra Global Business Services.

Video-interview med Jim Hagemann:
Du kan selv bedømme SAP's nye tiltag i dette interview med Jim Hagemann:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere