Artikel top billede

(Foto: Lene Sekjær)

Danske SAP-brugere: Vi blander os ikke i prispolitik

Mens der er utilfredshed med SAP's annoncerede support-stigninger i England og Tyskland, ønsker dansk SAP-brugergruppe ikke at tage stilling til prisstigningerne.

Mens SAP-brugergrupperne i England og Tyskland aktivt lufter deres utilfredshed med prisstigninger på SAP-support, så ønsker den danske SAP-brugergruppe ikke at melde ud om, hvordan de opfatter prisstigningerne.

16. juli i år meddelte SAP, at pr. 1. januar 2009 vil standard og premium support blive erstattet af enterprise support.

Standard support koster i dag 17 procent af kontraktsummen, mens enterprise support koster 22 procent af kontraktsummen.

Prisstigningen vil blive gradvist indført for eksisterende SAP-kunder, så det er først i 2012, at den fulde enterprise support licens på 22 procent skal betales.

Ifølge SAP vil en kunde, der nu betaler 17 procent for standard support, komme til at betale 18.3 percent i 2009 for enterprise support.

Ændringen er obligatorisk, så kunder med standard eller premium support kan altså ikke undgå at komme til at betale for enterprise support.

"Bliver svært at acceptere"

Supportændringerne har fået den engelske brugergruppe til at komme med en udtalelse om ændringerne.

Her hedder det blandt andet:
"Ændringens tvungne natur sammen med prisforhøjelsen har givet et stort negativt feedback fra vores medlemer. Der er tale om en 29.4 procents omkostningsforhøjelse over de næste fire år for eksisterende SAP-kunder, og det bliver meget svært at acceptere."

Den tyske SAP-brugergruppe DSAG er også skeptisk overfor de varslede supportændringer.

Ingen fælles dansk holdning

Foreningen af SAP brugere i Danmark (FSD) ønsker ikke at følge i sine engelske og tyske kollegers fodspor og komme med en officiel udmelding om prisstigningerne.

"FSD har ikke nogen fælles holdning til SAP's licensprisstigninger," lyder det fra foreningens forretningsfører, Jens Øe, der uddyber:

"FSD har ikke tradition for, at blande sig i SAP's prissætning af produkter og ydelser. Dette har naturligvis flere gange været drøftet på vores generalforsamling og er hver gang blevet afvist af et stort flertal."

FSD drives af SAP brugere og teknikere i de enkelte medlemsvirksomheder og fokus er derfor, ifølge Jens Øe, på erfaringsudveksling medlemmerne imellem.

"Det betyder dog ikke, at FSD ikke kan have en kritisk holdning i forbindelse med visse spørgsmål, og vi har da også fundet det formålstjenligt at rette fælles henvendelse i nogle tilfælde til SAP, men lige omkring prissætning har medlemmerne altså indtil videre ønsket at agere individuelt," forklarer Jens Øe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere