Røntgensystem plager fynske læger

Fynske røntgenlæger er trætte af et nyt it-system, som burde gøre deres arbejde lettere. Et år efter, systemet blev anskaffet, virker det stadig ikke.

Røntgenlægerne på Odense Universitetshospital lufter nu deres vrede over et nyt it-system.

Systemet, som blev anskaffet sidste år for 40 millioner kroner, virker stadig ikke og besværliggør lægernes arbejde, hvor det skulle have gjort det lettere.

Det dårlige system sætter ifølge overlæge på røntgenafdelingen, Jens Karstoft, det fynske hospital langt tilbage.

"Vi er det eneste universitetshospital i Nordeuropa uden systemet. Det svarer til, at en bank ikke kan tilbyde kunderne andet end en bankbog af papir, siger Jens Karstoft til Fyens Stiftstidende.

Systemet, der er et såkaldt PACS-system, Picture Archiving and Communication System, skal gøre det muligt for alle behandlere at se billederne øjeblikket efter, de er blevet taget.

Billederne lagres på en central server, og derefter kan alle behandlere, som har brug for at se billederne, få adgang til dem i stedet for at vente på, at de fysisk bliver sendt videre til dem.

Leverandør får skylden
Problemerne skyldes ifølge hospitalets administrerende direktør, at leverandøren har undervurderet opgaven.

"Vi må sige, at leverandøren har undervurderet opgaven med at integrere RIS/PACS-systemet med afdelingerne på hospitalet, og det har leverandøren også anerkendt," siger administrerende direktør Jens-Otto S. Jeppesen til Version 2.

Direktøren peger på, at det er problemer i koblingen mellem systemet og hospitalets udstyr, som volder leverandøren, GE Healthcare problemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.