Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rambøll ikke rystet af krisen

Det er et imponerende årsregnskab fra konsulent-virksomheden Rambøll nu offentliggør. Men direktør Flemming Bligaard Pedersen maner til besindighed på trods af vækst i omsætning på 19 procent.

Midt i krisen fremviser Rambøll Gruppen et regnskab med flot fremgang på omsætning og nettoprofit. Men man skal dog ikke lade sig forblænde af tallene, mener Rambølls koncerndirektør, Flemming Bligaard Pedersen.

"Vi mærker en generel presset situation på markedet i øjeblikket. Selvom vi havde en vækst på omsætningen sidste år, så var fjerde kvartal ingen dans på roser," siger Flemming Bligaard Pedersen.

"Vi kunne især mærke et utroligt pres på vores indtjeningsmargener som følge af en generel priskonkurrence på markedet for tiden."

Rambøll oplevede i år en stigning i omsætningen fra 4,7 milliarder kroner til 5,6 milliarder kroner. Resultatet før skat steg fra 315 millioner kroner til 357 millioner kroner.

Rambølls afdeling for it og telekommunikation står for 7,1 procent af den samlede omsætning i Rambøll. Men det bliver hårde tider for den del af koncernen det næste år, mener Flemming Bligaard Pedersen.

"Der er allerede foretaget afskedigelser i den danske del af vores it- og telekommunikationsforretning, og man kan ikke afvise, at der også kan være en risiko fremover," siger Flemming Bligaard Pedersen.

"Væksten for det marked står i status quo i øjeblikket. Det er især i telekommunikationen, at det står skidt til. Men på andre markeder end det danske, er der stadig vækst. Det drejer sig blandt andet om Indien."

Rambøll-gruppen har 8.848 medarbejdere i 23 lande. I 2008 kom der globalt set cirka 1.900 nye medarbejdere til koncernen. En stor del af disse blev ansat i Indien, hvor Rambøll nu har omkring 1.000 medarbejdere.

Opkøb på vækstmarkeder

Indien er et af de lande, som nævnes, når man skal kigge på investeringer i 2009.

"Vi ser stadig vækst på nogle markeder i år. Her taler vi om Indien, Kina og Sydøstasien, mens markederne i Rusland og Mellemøsten måske er bremset op som følge af udviklingen i oliepriserne," siger Flemming Bligaard Pedersen.

"Vi forventer en stagnation i vores organiske vækst i 2009, men der kan muligvis blive tale om nye investeringer på vækstmarkederne, der så kan betyde akkvisitiv vækst."

Det vil sige, at Rambøll forventer at ekspandere på et marked, hvor priser på virksomhederne er faldet kraftigt i den seneste tid.

"Hvis man selv er meget velpolstret under krisen, så er det tidspunktet at købe andre op på," mener Torben Pedersen, professor i international virksomhedsøkonomi ved CBS.

"Rambøll har været inde i en proces, hvor man har moderniseret og bedre er i stand til at mobilisere synergien rundt omkring i virksomheden. Derfor ser det ud til at gå ganske fornuftigt i forretningen."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere