Artikel top billede

"E-conomic skal reorganiseres til at matche væksten og vækststrategien," siger Torben Frigaard Rasmussen, administrerende direktør, e-conomics.

E-conomic: 17.000 kunder og vi tæller stadig

Mere end 17.000 små og mellemstore virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og England bruger online økonomistyring fra e-conomic, der sidste år øgede omsætningen med 50 procent.

Danske e-conomic, der tilbyder online økonomistyring til små og mellemstore virksomheder, landede i 2008 en omsætning på 32 millioner kroner svarende til en vækst på mere end 50 procent i forhold til 2007.

Af de 17.000 kunder til selskabets løsning, der tilbydes som et software as a service-produkt (SaaS), befinder hovedparten - omkring 15.000 - sig i Danmark.

"I de seneste to-tre år har vi haft vækstrater på mellem 50-70 procent i Danmark, og den tendens ser ud til at fortsætte i 2009, siger Torben Frigaard Rasmussen, der har været administrerende direktør for e-conomic siden sidste efterår.

Torben Frigaard Rasmussen har det overordnede ansvar for e-conomic International og afløste Anders K. Hansen, som nu er direktør for forretningsudvikling.

Ifølge Niels Bjørn Andersen, professor, Center for Applied ICT, Copenhagen Business School, IBS, er succesen for e-conomic så omfattende, at selskabets løsning kører hos hver tiende danske virksomhed.

E-conomic startede markedsføringen af sit webbaserede økonomisystem tilbage i 2001, og siden da, har der været en pæn medvind.

Vækst kræver ombygning

Ifølge e-conomic-direktøren kræver væksten en lettere ombygning af selskabet:

"Vi skal have konstrueret virksomheden til at kunne håndtere flere datterselskaber og høje vækstrater. I år regner jeg med, at vi vokser 40-45 procent i forhold til sidste år, og det synes jeg selv er ganske imponerende," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Vokser omsætningen som forventet, lander den ifølge direktøren på små 45 millioner kroner i 2009.

"I Danmark tjener vi rigtig mange penge, som vi bruger til investeringer i Sverige, Norge, England og så forventer vi at starte op i to nye markeder i anden halvdel af 2009. Spanien, Frankrig og Tyskland, mener vi, har en størrelse og en markedsmodenhed, som er interessant for os," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Oplagte online-fordele

Ifølge Torben Frigaard Rasmussen er der flere grunde til den markante vækst og de fremtidige vækstambitioner. En af årsagerne er, at revisorerne har fået øjnene op for fordelene ved at klare økonomistyringen online.

"Med online økonomistyring kan revisorerne typisk håndtere flere virksomheder per medarbejder, da meget af revisionen og rådgivningen kan foregå online. Indscanner virksomhederne deres bilag, kan revisoren se på dem hos sig selv, og det sparer meget tid for begge parter," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Hvorfor e-conomic her midt i finanskrisen oplever sin største kundetilgang på en måned nogensinde, har Torben Frigaard ikke nogen entydig forklaring på, men han mener, at mange måske i forbindelse med afskedigelser starter op som selvstændig.

"Det er vores teori, at en del af de personer, der gennem de sidste tre-fire måneder er havnet i arbejdsløshed, nu realiserer drømmen om at starte op selvstændigt," siger Torben Frigaard, der fortæller om amerikanske undersøgelser, som viser en markant stigning i antallet af nye virksomheder i halen på en recession.

Måske en håndfuld

Konkurrencen mærker e-conomics i nogle lande fra 'in house'-installationer af økonomistyringsløsninger, mens Navision-produktet C5 herhjemme er en oplagt konkurrent.

"På vores markeder er der måske en håndfuld virksomheder, der laver det samme som vi gør," mener Torben Frigaard Rasmussen.

E-conomic beskæftiger i dag 55 ansatte og ansætter i øjeblikket en-to nye medarbejdere om måneden.

Ifølge Torben Frigaard har e-conomic i øjeblikket problemer med at skaffe kvalificerede softwareudviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere